Μπαστουνάκια αβοκάντο με ντιπ ταχίνι-μίσο

Μπαστουνάκια αβοκάντο με ντιπ ταχίνι-μίσο

Δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε έτσι το αβοκάντο αλλά αυτά τα παναρισμένα, τηγανητά μπαστουνάκια είναι πέρα για πέρα εθιστικά! Τα συνοδεύουμε με ένα νηστίσιμο ντιπ από ταχίνι και μίσο.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε έτσι το αβοκάντο αλλά αυτά τα παναρισμένα, τηγανητά μπαστουνάκια είναι πέρα για πέρα εθιστικά! Τα συνοδεύουμε με ένα νηστίσιμο ντιπ από ταχίνι και μίσο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  2 μεγάλα αβοκάντο, ώριμα αλλά όχι λιωμένα, καθαρισμένα (τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
  •  3 κουτ. σούπας αλεύρι
  •  1 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι ή καυτερή πάπρικα
  •  100 γρ. πάνκο (ιαπωνική γαλέτα από χοντρά, ιδιαίτερα νόστιμα ψίχουλα – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία/ντελί) ή τριμμένη φρυγανιά
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχίνι-μίσο

  •  45 γρ. ταχίνι καλής ποιότητας
  •  15 γρ. πάστα μίσο (σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα και σε ντελί)
  •  10 ml ρυζόξιδο
  •  10 ml σησαμέλαιο
  •  1 φρέσκια πιπερίτσα τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη (ή όση αντέχουμε)
  •  χυμός από 1 λάιμ
  •  χυμός από 1 πορτοκάλι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα ταχίνι

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μπαστουνάκια αβοκάντο ξεκινάμε από τη σάλτσα ταχίνι-μίσο ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σε ένα μπολ.

Αβοκάντο

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και κόβουμε κατά μήκος κάθε μισό κομμάτι σε 4 φέτες.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη τσίλι (ή την πάπρικα) και αλατοπίπερο. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε νερό και σε ένα τρίτο το πάνκο (ή την τριμμένη φρυγανιά).
  3. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει το 1/3 του ύψους του.
  4. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά – ιδανικά μετράμε τη θερμοκρασία με θερμόμετρο: πρέπει να δείξει 175°C.
  5. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια αβοκάντο πρώτα στο αλεύρι, μετά τα βουτάμε γρήγορα στο νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο πάνκο ή στην τριμμένη φρυγανιά, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν.
  6. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα τους.
  7. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  8. Τα αλατίζουμε ελαφρώς, όσο είναι ακόμη καυτά.
  9. Τα σερβίρουμε περιχυμένα με τη σάλτσα ταχίνι ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά, ως ντιπ.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή