Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

Ρεβυθοκεφτέδες με σάλτσα ταχινιού

Τραγανοί, ιδιαίτερα αρωματικοί, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται πολύ ωραίοι. Ιδιαίτερα αν τους συνοδεύσεις με τη σάλτσα ταχινιού με λεμόνι και πορτοκάλι που προτείνει η σεφ.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγανοί, ιδιαίτερα αρωματικοί, αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται πολύ ωραίοι. Ιδιαίτερα αν τους συνοδεύσεις με τη σάλτσα ταχινιού με λεμόνι και πορτοκάλι που προτείνει η σεφ.

Υλικά

Μερίδες: 4-5 ως μεζές

Για τα φαλάφελ

  •  1 φλιτζ. τσαγιού ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  •  1 ξερό μικρό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
  •  1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  2 κουτ. σούπας αλεύρι γ.ο.χ.
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα + 5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ταχινιού

  •  50 γρ. ταχίνι
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (ή όσο μας αρέσει)

Διαδικασία

Σάλτσα ταχινιού

  1. Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ταχινιού σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.

Ρεβυθοκεφτέδες

  1. Για να φτιάξουμε τους ρεβυθοκεφτέδες, στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα ρίχνουμε στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς.
  2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κουτ. σούπας νερό, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, τα μυρωδικά, το κύμινο και αλατοπίπερο.
  3. Τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  4. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει και να πλάθεται.
  5. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Παίρνουμε κάθε φορά από 1 κουτ. σούπας μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, ελαφρώς πεπλατυσμένα.
  7. Τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  8. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  9. Σερβίρουμε με αραβικές πίτες και τη σάλτσα ταχινιού, την οποία βάζουμε σε ξεχωριστό μπολ.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή