Μεδούλι μοσχαρίσιο ψημένο στη σχάρα

Μεδούλι μοσχαρίσιο ψημένο στη σχάρα

Μεζές περιωπής το μοσχαρίσιο μεδούλι ψημένο στη σχάρα. Το απολαμβάνουμε είτε με το κουταλάκι, κατευθείαν από το κόκαλο είτε αλειμμένο πάνω σε μια ζεστή φέτα ψωμί.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης Κλουβάτος σεφ και ιδιοκτήτης της ξακουστής χασαποταβέρνας «Στου Βασιλαρακιού» στον Κυνίδαρο της Νάξου ψήνει στη σχάρα ακόμα και μεδούλι, και μοιράστηκε μαζί μας τη συνταγή του.

5′ προετοιμασία
25′ ψήσιμο
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: για 2 μερίδες – ως μεζές

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαρίσιο μεδούλι ψημένο στη σχάρα ξεκινάμε και ετοιμάζουμε πολύ δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 5 δευτερόλεπτα σε ύψος περί- που 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Βάζουμε τα κόκαλα πάνω στη σχάρα, τα αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι.
  3. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δούμε το μεδούλι μέσα στο κόκαλο να μαλακώνει, να γίνεται διάφανο και μελάτο.
  4. Μπορούμε να το σερβίρουμε έτσι, ζεστό, μαζί με μικρά κουταλάκια του γλυκού, ζεστό ψωμί και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μυστικά

+ ΣΥΝΤΑΓΗ BONUS Αρωματικό βούτυρο με μεδούλι: Αφού ψηθεί το μεδούλι, (ίδια ποσότητα και διαδικασία με την παραπάνω συνταγή), το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Με ένα κουτάλι το βγάζουμε από το κόκαλο και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με 400 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα από 1⁄2 λεμόνι. Με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Το σερβίρουμε με προζυμένιο ψωμί.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή