Κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα

Μα τι ωραία ανοιξιάτικη συνταγή! Με κοτόπουλο, αρακά, καρότα και ντοματίνια για δροσιά, κάτι ανάμεσα σε μαγειρευτό και τηγανιά, αυτό το φαγητό είναι εύκολο, γρήγορο και προπάντων γευστικότατο.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μα τι ωραία ανοιξιάτικη συνταγή! Με κοτόπουλο, αρακά, καρότα και ντοματίνια για δροσιά, κάτι ανάμεσα σε μαγειρευτό και τηγανιά, αυτό το φαγητό είναι εύκολο, γρήγορο και προπάντων γευστικότατο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, σε κύβους των 3-4 εκ.
  •  200 γρ. αρακάς
  •  2 μέτρια καρότα, σε λεπτές φέτες
  •  6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  200 ml λευκό ξηρό κρασί
  •  2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  6-7 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι ή απλό σουσάμι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με αρακά και καρότα στην κατσαρόλα αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μπολ, όλα τα υλικά για το σερβίρισμα.
  2. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
  4. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το καρότο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Μετριάζουμε τη φωτιά.
  8. Προσθέτουμε 200 ml νερό, τον αρακά, τον άνηθο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  9. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσει λίγο ο αρακάς.
  10. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  11. Σκορπίζουμε πάνω από το κοτόπουλο με αρακά και καρότα το μείγμα με τα ντοματίνια και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή