Καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας

Καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ελαφρύ, νόστιμο και μια ιδέα εξωτικό κοτόπουλο με ρύζι, ιδανικό για τις μέρες εκείνες που δεν μας περισσεύει ο χρόνος. Αν πάρουμε καστανό ρύζι του 10λεπτου, είναι έτοιμο στο πι και φι.

10′ προετοιμασία, 20′ μαγείρεμα, Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας, αρχικά βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κοτόπουλο με το ξερό κρεμμύδι και το καρότο για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Πασπαλίζουμε με αλάτι, την πάπρικα και το τζίντζερ και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, το γάλα καρύδας, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, να αναμειχθούν και να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σερβίρουμε το καστανό ρύζι με φιλέτο κατόπουλου και γάλα καρύδας.
Καστανό ρύζι του 10λεπτου με φιλέτο κοτόπουλου και γάλα καρύδας-1

Στο ποτήρι μας: Το λευκό κρασί που χρησιμοποιήσαμε και στο μαγείρεμα.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή