Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

Ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χόρτα είναι ο «θησαυρός» της ελληνικής γης. Εδώ, τα ραδίκια γίνονται γιαχνί και η αξία τους συμπληρώνεται και από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των μπαχαρικών και των σουσαμιών.

20′ προετοιμασία, 30′ μαγείρεμα, Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ραδίκια γιαχνί με μπαχαρικά και σουσάμια, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο με αλατοπίπερο και όλα τα μπαχαρικά για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα και 200 ml νερό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τα χόρτα και τα «ζεματίζουμε» για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ξεπικρίσουν ελαφρώς.
  4. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Σκορπίζουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή