Σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ

Σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ

Πανεύκολο και εθιστικό γλυκό σνακ με σοκολάτα, καραμέλα και έτοιμα πρέτσελ. Η τραγανή υφή και ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού κερδίζουν!

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

10′ αναμονή

Σύνολο: 30′

Υλικά

Τεμάχια: 18-20

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σοκολάτα με καραμέλα και πρέτσελ, πρώτα στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου και σκορπίζουμε τη ζάχαρη ομοιόμορφα.
  2. Βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 190°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
  3. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό.
  4. Σκορπίζουμε πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη την τριμμένη κουβερτούρα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα απαλά, να δημιουργήσει ένα λεπτό στρώμα πάνω από την καραμέλα
  5. Σκορπίζουμε από πάνω τα πρέτσελ.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  7. Σπάμε σε ακανόνιστα κομμάτια και τα σερβίρουμε σε πιατελίτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 54.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή