Νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού

Νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού

Εκτός από νόστιμα και αρωματικά, αυτά τα κουλουράκια μανταρινιού είναι και νηστίσιμα!

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

20′ ψήσιμο

Σύνολο: 50′

Υλικά

Κομμάτια: για περίπου 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νηστίσιμα κουλουράκια μανταρινιού, αρχικά ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τα υγρά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
  3. Πλάθουμε κουλουράκια-πλεξούδες.
  4. Τα αλείφουμε ελαφρώς με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο.
  5. Τα τακτοποιούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (στον αέρα) για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Πηγή: Γαστρονόμος

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT