Πασχαλινά αυγά: Τα μυστικά μιας Πολίτισσας για τα πιο κόκκινα αυγά με κρεμμυδόφυλλα

Πασχαλινά αυγά: Τα μυστικά μιας Πολίτισσας για τα πιο κόκκινα αυγά με κρεμμυδόφυλλα

Απίστευτα γυαλιστερά και καλοβαμμένα, τα κόκκινα αυγά της Ρέα Καλφάογλου γίνονται με κρεμμυδόφυλλα. Η έμπειρη μαγείρισσα από την Πόλη μοιράστηκε μαζί μας τα μυστικά της.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κωνσταντινούπολη, στο σπίτι της Ρέας Καλφάογλου, είδαμε τα πιο γυαλιστερά και καλοβαμμένα κόκκινα αυγά. Η έμπειρη μαγείρισσα τα είχε βάψει χρησιμοποιώντας κρεμμυδόφυλλα, μια τεχνική που είναι μεν γνωστή αλλά έχει τα μυστικά της, αν θέλει κανείς να πετύχει τόσο όμορφο αποτέλεσμα. «Πάντα έτσι τα κάνω, με κρεμμυδόφυλλα, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τεχνητές βαφές. Απλώς θέλουν αρκετή ώρα βράσιμο και να μείνουν μέσα στο κρεμμυδόζουμο, για να πετύχει και να πιάσει το χρώμα» μας είπε η ίδια, δείχνοντάς μας βήμα-βήμα πως να τα πετύχουμε και εμείς.

Πασχαλινά αυγά: Τα μυστικά μιας Πολίτισσας για τα πιο κόκκινα αυγά με κρεμμυδόφυλλα-1

20′ βράσιμο

12 ώρες αναμονή

Σύνολο: 12 ώρες και 20′

Υλικά

Τεμάχια: 15

Διαδικασία

  1. Για τα κόκκινα αυγά με τα κρεμμυδόφυλλα, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα φύλλα από τα ξερά κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε μέχρι τη μέση της κατσαρόλας χλιαρό νερό και το ξίδι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10-12 ώρες.
  4. Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε ωμά τα αυγά μας και τα βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν σφιχτά και να πάρουν χρώμα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή