Με αυτές τις 12 συνταγές θα γίνετε πρωταθλητές στα σκραμπλ

Με αυτές τις 12 συνταγές θα γίνετε πρωταθλητές στα σκραμπλ

Τα αυγά σκραμπλ είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για ένα γρήγορο πρωινό. Ούτε να προσέξουμε μη σπάσει ο κρόκος ούτε να δυσκολευτούμε στο γύρισμα. Αυτές οι 12 συνταγές θα σας ενθουσιάσουν.

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθε χώρα ακολουθείται διαφορετική τεχνική για τα αυγά σκραμπλ. Οι Βρετανοί ρίχνουν το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουν συνεχώς με σπάτουλα. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για ζουμερά, ψιχουλιαστά σκραμπλ, ιδίως αν έχουμε προσθέσει στο μείγμα και άλλα υλικά (τυρί, μπέικον, κ.λπ.). Οι Αμερικανοί διπλώνουν ένα μέρος των αυγών πάνω στο άλλο και διαχωρίζουν το μείγμα με τη σπάτουλα. Έτσι έχουμε μεγαλύτερα, πιο σφιχτά κομμάτια αυγού από ό,τι με το βρετανικό στιλ. Οι Γάλλοι πάλι, κάνοντας τη ζωή πιο δύσκολη, τα μαγειρεύουν σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Αυτός ο τρόπος απαιτεί πολύ περισσότερη ώρα, αλλά δίνει ένα πολύ κρεμώδες μείγμα, χωρίς σχεδόν καθόλου κομματάκια.

Το μυστικό της προετοιμασίας

Το σημαντικότερο μυστικό για τέλεια αυγά scrambled είναι το πολύ καλό χτύπημα των αυγών. Τα χτυπάμε με το σύρμα ή αυγοδάρτη (όχι με πιρούνι) ή, αν έχουμε χρόνο και διάθεση, στο μίξερ ή με το μίξερ χειρός ή με το ραβδομπλέντερ. Θέλουμε να βάλουμε μέσα στο μείγμα όσο πιο πολύ αέρα μπορούμε, για να γίνει αφράτο. Χτυπάμε, λοιπόν, καλά μέχρι τα αυγά να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα αρκετά ανοιχτόχρωμη. Θα δούμε ότι αρχικά τα αυγά ενώνονται και αφρίζουν και, όσο περνούν τα δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια κρέμα βελούδινη, φουσκωτή, που σιγά σιγά αποκτά ανοιχτό χρώμα. Τα αυγά είναι έτοιμα για το τηγάνι.

Η σωστή φωτιά

Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και περιμένουμε να λιώσει. Κουνάμε το τηγάνι κυκλικά να πάει το λιωμένο βούτυρο παντού. Ρίχνουμε τα αυγά και χαμηλώνουμε αμέσως στο ελάχιστο τη φωτιά για να μαγειρευτούν ήπια, να μείνουν ζουμερά και λευκοκίτρινα. Ανακατεύουμε συνεχώς, αλλά όχι απότομα.

Το σωστό ανακάτεμα

Το σωστό ανακάτεμα δεν είναι ανακάτεμα, αλλά δίπλωμα (εκτός αν λέει κάτι άλλο η συνταγή). Και το ιδανικό εργαλείο για σωστό δίπλωμα είναι η ευλύγιστη σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ). Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε όποια πλαστική ή ξύλινη σπάτουλα διαθέτουμε (όχι στρογγυλεμένη). Διπλώνουμε τα αυγά απέξω προς τα μέσα και από κάτω προς τα πάνω, σχετικά γρήγορα αλλά όχι νευρικά, για να μην παρακομματιάσουμε τα αυγά. Έτσι θα πετύχουμε scrambled αυγά με ζουμερές, μεταξένιες δίπλες.

Δείτε εδώ 12 συνταγές για αυγά σκραμπλ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT