Το αγαπημένο φαγητό της Μαρίνας Σάττι: αρακάς, φασολάκια, μπριάμ στην ίδια κατσαρόλα

Το αγαπημένο φαγητό της Μαρίνας Σάττι: αρακάς, φασολάκια, μπριάμ στην ίδια κατσαρόλα

Είδαμε τη Μαρίνα Σάττι να μιλάει για τα αγαπημένα της φαγητά -αρακά, φασολάκια και μπριάμ- και να λέει ότι όταν μαγειρεύει της αρέσει να τα… μιξάρει. Ζητήσαμε λοιπόν από τη Νένα Ισμυρνόγλου μια συνταγή τρία σε ένα.

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είδαμε στο Instagram της Eurovision τη Μαρίνα Σάττι να μιλάει για τα πιο αγαπημένα της φαγητά, που είναι ο αρακάς, τα φασολάκια και το μπριάμ, και να εξηγεί ότι όταν μαγειρεύει της αρέσει να τα συνδυάζει – από ό,τι φαίνεται πέρα από τα μουσικά «κολλάζ» της αρέσουν και τα μαγειρικά. Έτσι κι εμείς ζητήσαμε από τη σεφ Νένα Ισμυρνόγλου να μας φτιάξει ένα λαδερό που να ‘ναι και τα τρία μαζί. Έβαλε όλο το καλοκαίρι σε ένα πιάτο! Ιδού η συνταγή που μας έδωσε για ένα μπριάμ που πέρα από ντομάτες, πατάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες, έχει και φασολάκια και αρακά. Μια που και εκείνη αγαπάει τα πολυπολιτισμικά μιξάζ, πρόσθεσε στη σύνθεση και φρέσκο τζίντζερ και μια μικρή πιπερίτσα τσίλι.

40′ προετοιμασία

1 ώρα μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 40′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ με όλα τα καλοκαιρινά λαχανικά, πρώτα, σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε, τα πιέζουμε με τα χέρια μας να μαραθούν ελαφρώς και τα αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 90 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Στο ίδιο σκεύος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το τζίντζερ, τα φασολάκια, τον αρακά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ρίχνουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, λίγο ακόμα αλάτι και τον πελτέ και ανακατεύουμε απλά για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθούν καλά. 
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα και το ούζο, δυναμώνουμε τη φωτιά, και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 
  5. Ρίχνουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, την πιπεριά τσίλι, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. 
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και σερβίρουμε. 
  7. Συνοδεύουμε με φέτα και ζεστό χωριάτικο ψωμί, για απολαυστικές βουτιές στη νόστιμη σάλτσα. 

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή