Τη συνταγή ο σεφ τη μετέφερε αυτούσια από μερακλή Αρβανίτη παππού της περιοχής της Ηπείρου.
25′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για την συνταγή Ταρτατζέ – αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα, στο πιο μεγάλο και φαρδύ τηγάνι που διαθέτουμε ή σε αντίστοιχα ευρύχωρη και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα δύο κρέατα και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι το φαγητό να απορροφήσει τα υγρά του και να μείνει η τηγανιά με το λάδι της.
- Σερβίρουμε αμέσως αρβανίτικη τηγανιά με αρνί και προβατίνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.