Ορεκιέτε με φέτα και μάραθα

Ορεκιέτε με φέτα και μάραθα

Ιδανικό συνοδευτικό αυτής της λαχταριστής μακαρονάδας, μια σαλάτα με ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας, όπως σπαράγγια, αγκινάρες κ.ά.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ορεκιέτε (orecchiette) είναι παραδοσιακά ζυμαρικά της Απουλίας με κοίλο σχήμα – το όνομά τους σημαίνει «αυτάκια» κι όντως έτσι μοιάζουν.

Είναι ιδανικά για αυτή τη συνταγή, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όποια άλλα μικρόσχημα ζυμαρικά θέλετε.

15′ προετοιμασία, 10′ μαγείρεμα, Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ορικιέτε με φέτα και μάραθα, αρχικά βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζ.τσαγιού από το νερό που τα βράσαμε στην άκρη.
  3. Στην άδεια πλέον κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το βούτυρο.
  4. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τα ζυμαρικά) και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί μια ζουμερή σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να αναμειχθούν καλά με τη «σάλτσα».

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT