Στα ισπανικά café helado σημαίνει «παγωμένος καφές». Αυτό ακριβώς είναι: ένας δροσιστικός καφές με γάλα, σαντιγί και παγωτό, που στην όψη μοιάζει λίγο με milkshake.
10′ προετοιμασία Σύνολο: 10′
Υλικά
Μερίδες: 1
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον χιλιάνικο παγωμένο καφέ με παγωτό φτιάχνουμε τον εσπρέσο και τον ανακατεύουμε με το γάλα σε ένα δοχείο (π.χ. σε μια κανάτα δοσομετρητή).
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αλλά έχουμε υπόψη ότι ο καφές γλυκαίνει από το παγωτό.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός σε σαντιγί.
- Βάζουμε μία μπάλα παγωτό σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα εσπρέσο-γάλακτος.
- Απογεμίζουμε με σαντιγί, πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τρούφα και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr