Kitchen Bar

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποτελεί οικονομική επιλογή αλλά το καλό φαγητό σε συνδυασμό με το ειδυλλιακό περιβάλλον το καθιστούν ιδανικό προορισμό για να ευχαριστήσεις κάποιον που αγαπάς.

Η θέση: Θα το βρείτε στην αποθήκη Β΄του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, 300 περίπου μέτρα μετά το Μουσείο Φωτογραφίας το οποίο στεγάζεται στην αποθήκη Α΄. Ο χώρος με τις μεγάλες κεραμιδί αποθήκες θυμίζει βιομηχανική ζώνη. Για την ιστορία, την δεκαετία του ’80 έγινε μερική παραχώρηση τους προκειμένου αυτές να ανακαινιστούν και να μετατραπούν σε μικρές κοιτίδες πολιτισμού. Αξίζει να κάνετε μια βόλτα για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική τους αλλά και να ξεκουραστείτε χαζεύοντας τα άστρα στα διάσπαρτα ξύλινα κρεβάτια.

Η ατμόσφαιρα: Επιλέξαμε να το επισκεφθούμε την ώρα του δείπνου. Οι διθυραμβικές κριτικές από φίλους και γνωστούς είχαν προκαλέσει υψηλές προσδοκίες, οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν. Περνώντας το κατώφλι μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Πρώτα για τον ατμοσφαιρικό διάκοσμο και ύστερα για την εντυπωσιακή βιτρίνα με τα γλυκά, που συναντάς μπαίνοντας. Το Kitchen Bar από διακοσμητικής απόψεως, είναι ο απόλυτος συγκερασμός γης και φωτιάς. Ζεστός χώρος δηλαδή με ξύλινα βαριά τραπεζοκαθίσματα, πέτρα στους τοίχους και χιλιάδες μικρά κόκκινα φωτάκια που κρέμονται από την ψηλή οροφή και σε κάνουν να εύχεσαι να αργήσει το φαγητό σου. Στο κέντρο της μεγάλης σάλας δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα με τους μάγειρές της. Η παρασκευή του φαγητού που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου σε συνεπαίρνει. Για μια γενναία δόση από Kitchen Bar, τελειώνοντας το φαγητό στο ισόγειο, μπορείτε να μεταφερθείτε στο μπαρ του πρώτου ορόφου για εμπνευσμένα κοκτέιλ.

Το φαγητό: Ο κατάλογος μακρύς και λαχταριστός ή αλλιώς η καταστροφή του αναποφάσιστου. Ξεκινήσαμε με μια εξαιρετική σαλάτα -γνωστή ως «Frida»- με κινέζικο λάχανο, πιπεριές, τραγανά κομμάτια τορτίγιας, φρεσκοκομμένο Prosciutto di Parma και μελένιο dressing με προσθήκη λευκού ξιδιού και ανανά. Από τα ορεκτικά ξεχωρίσαμε τα «el greco» spring rolls με γέμιση από εποχικά λαχανικά της ελληνικής γης συνοδεία δροσερής ντιπ γιαουρτιού. Δεν εκμυστηρεύτηκα ποτέ στην παρέα ότι θα μπορούσα να τρώω αυτό το εξαίσιο ντιπ με το κουτάλι.

Kitchen Bar-1

Από τα κυρίως πιάτα επιλέξαμε το μπέργκερ του μεγάλου αφεντικού («big boss») με το ζουμερότερο μπιφτέκι που δοκιμάσαμε τελευταία, βουβαλίσια μοτσαρέλα, prosciutto, μαγιονέζα μυρωδικών και φρέσκο «μπριοσένιο» ψωμάκι. Έλιωνε στο στόμα. Συνεχίσαμε με ένα γλυκόξινο «Shanghai Express». Τουτέστιν, τρυφερά φιλετάκια από μοσχάρι γάλακτος, σοταρισμένα με φρέσκα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι, όλα περιχυμένα από μια φανταστική σάλτσα δαμάσκηνου. Τα πιάτα στο σύνολό τους ήταν άριστα εκτελεσμένα. Ήρθαν ζεστά και στην ώρα τους. Οι πρώτες ύλες φρεσκότατες και η εξυπηρέτηση άμεση και φιλική.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 35 ευρώ το άτομο με μπουκάλι κρασί.

Η κάβα: Ο κατάλογος προσφέρει δεκάδες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα σας περιμένει ανοικτή 7 ημέρες την εβδομάδα. Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 01.00 π.μ. Τρίτη έως Σάββατο: 10.00 π.μ. – 02.00 π.μ. Κυριακή: 09.00 π.μ. – 00.00 π.μ.

Kitchen Bar,

Αποθήκη Β', Λιμάνι, Θεσσαλονίκη,

Τηλ. 231 050 2241

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή