Ελληνικόν γευσιπωλείον

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθόλου δράμα στην Δράμα.

Η θέση: Εθνικής Αμύνης 63, στην κεντρικώτερη λεωφόρο της Δράμας.

Η ατμόσφαιρα: Αυτό που με τράβηξε στο «Ελληνικόν» ήταν η ωραία εμφάνισή του, που έβλεπα απ’ έξω. Μετά ρώτησα βέβαια στο Ξενία όπου έμενα, και μού το σύστησαν θερμά. Λοιπόν πρόκειται για ένα εστιατόριο – μεζεδοπωλείο που μιμείται πολύ επιτυχημένα τα παλιά εστιατόρια. Ασπρο ξύλο στα τραπέζια και στις “βιτρίνες” που διακοσμούνται με παλιές κονσέρβες και μπουκάλια. Ευχάριστο και ανοιχτόχρωμο. Ωραίες επίσης οι λάμπες που κρέμονται από κάβους βαπορίσιους (σε πιο λεπτό). Πάνω στα χάρτινα σουπλά, μαγειρικές πληροφορίες π.χ. τι είναι ο κρόκος Κοζάνης. Εξυπνη ιδέα, το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Το φαγητό: Μπορείτε να παραγγείλετε από μεζέδες ούζου και τσίπουρου, ψαρικά δηλαδή, σαρδέλες, καλαμαράκια κ.α. αλλά και κυρίως πιάτα της ελληνικής κουζίνας, νόστιμα και απλά μαγειρεμένα. Ματσάτα (χειροποίητα μακαρόνια με μοσχάρι, λαϊδί (ανατολίτικα σουτζουκάκια σε πίτα).

Ελληνικόν γευσιπωλείον-1

Πολύ καλά τα σμυρνέικα σουτζουκάκια που δοκίμασα με φρέσκες τηγανητές πατάτες, και η ελληνική σαλάτα (με πρασινάδες). Υπάρχει επίσης ψητό κρέας και κοντοσούβλι. Μπορείτε όμως και να αρκεστείτε σε αυγά μάτια με δραμινό καβουρμά, ή παστουρμά. Ωραίο και το ψωμάκι τους μαύρο και άσπρο, ζυμωτό.

Η κάβα: Αρκετά ενημερωμένη, με ελληνικές βορειοελλαδίτικες κυρίως ετικέτες και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες. Εννοείται ούζο και τσίπουρο, το δεύτερο τοπικής παραγωγής.

Ο λογαριασμός: Γύρω στα 10 ευρώ το άτομο για μια σαλάτα, ένα κύριο πιάτο και μπύρα.

Επιπλέον πληροφορίες: Οσο καθόμουν, έβλεπα κόσμο που ερχόταν και έπαιρνε πακέτα φαγητού για το σπίτι. Οταν ένα εστιατόριο το εμπιστεύονται οι ντόπιοι, κάτι λέει. Ωράριο Λειτουργίας: 12 το μεσημέρι έως 12 το βράδυ καθημερινά.

Ελληνικόν,

Εθνικής Αμύνης 63, Δράμα, 

Τηλ. 25210 31389

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή