Στου Κώστα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για φαγητό στην Καλαμάτα

Η θέση: Στην βιομηχανική ζώνη της Καλαμάτας, στη θέση Μπουρνιάς. Με GPS ή με ντόπιο φίλο.

 

Η ατμόσφαιρα: Η κλασσική παλιά ταβέρνα στην επαρχία, σημαίες ομάδων κ.α., παλιές φωτογραφίες, φρέσκα λουλουδάκια στα βάζα, ο απαραίτητος Καζαντζίδης (σε φωτό). Γεμάτη κόσμο παρά το γεγονός ότι ήταν Πέμπτη μεσημέρι.

Στου Κώστα-1

Το φαγητό: Chez Costas θα λέγαμε αν ήμαστε Γάλλοι και έξυπνοι, και εκτιμούσαμε την τοπική μας γαστρονομία. Γιατί περί αυτής πρόκειται. Ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι και απίστευτα μαγειρευτά. Φάγαμε άγρια χόρτα του βουνού, ένα «μουσακά» πειραγμένο, φτιαγμένο με χόρτα, χωρίς κιμά, ένα υπέροχο πιάτο με σπανάκι και φασόλια πιάζ, ένα βασιλομανίταρο φρέσκο και γεμιστό με κρεμμυδάκι και πιπεριές, φάβα νοστιμότατη, και κλείσαμε με φρέσκες σαρδέλες ψημένες στη σχάρα και φιλεταρισμένες παρακαλώ.

 

Ο λογαριασμός: Αναλόγως το ψάρι. Πάντως γύρω στα 15 ευρώ το άτομο.

 

Η κάβα: Κρασί ντόπιο δικό τους χύμα, καλής ποιότητας.

 

Επιπλέον πληροφορίες: Δείτε τον κατάλογο αλλά μην στηριχτείτε εκεί. Ακούστε τον Κώστα Βασιλειάδη τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας που παίρνει τις παραγγελίες και επιλέξτε αυτό που θα σάς προτείνει. Είναι συνήθως το καλλίτερο λένε οι πελάτες του.

Chez Costas

Κώστας, Μπουρνιάς, Καλαμάτα,

Τηλ. 27210-83.957.

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή