ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού

Ταλιατέλες με αγκιναράκια λαδιού

Προετοιμασία: 10΄ Μαγείρεμα: 10΄- 20΄

Υλικά για 4 άτομα:

  • 500 γρ. ταλιατέλες  
  • 10 αγκιναράκια λαδιού, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση (τα βρίσκουμε σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ, χύμα ή συσκευασμένα σε βαζάκι)
  • ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση (χωρίς το κουκούτσι)
  • 2 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
  • 6 – 7 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τις σουρώνουμε.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή στην κατσαρόλα που βράσαμε τις ταλιατέλες ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αγκιναράκια, τις ελιές, το ξύσμα λεμονιού και το κουκουνάρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 4 – 6 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν τα αγκιναράκια.

Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.

Τι πίνουμε: Oι «δύσκολες» αγκινάρες προτιμούν τα λευκά κρασιά της Νέας Ζηλανδίας. Διαλέξτε λοιπόν ένα Sauvignon blanc ή ένα Chardonnay.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr