ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Ασιατικές γεύσεις στο Jing

jing

Η θέση: Πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα».

Η ατμόσφαιρα: Ζεστό περιβάλλον, βγαλμένο από σκηνικό κινέζικης ταινίας. 

Το φαγητό: Πρόκειται για άλλο ένα κινέζικο στην περιοχή που δεν θα πει κανείς ότι ήρθε για να ανανεώσει την κινέζικη πιάτσα στην εστίαση, αλλά στέκεται στο ύψος της αυθεντικότητας των πιάτων του. Αν για κάποιους η crispy πάπια Πεκίνου -ξέρετε αυτή που συνοδεύεται με τις πιτούλες, τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και κρεμμυδάκια και τη σος δαμάσκηνου- είναι δείγμα καλού κινέζικου, στο Jing μάς άρεσε πολύ.

asiatikes-geyseis-sto-jing0

Οπως και τα ρυζομακάρονα με λαχανικά αλλά και τα τηγανητά σπρινγκ ρολς με λαχανικά και τα γουόν τον με τυρί. Ελαφριά και ιδιαίτερα αρωματικά ήταν και τα ντάμπλινγκ ατμού με γαρίδα. Επίσης, αν είστε φαν της hot and sour σούπας, να την παραγγείλετε οπωσδήποτε. Πολύ καλή.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 – 25 ευρώ το άτομο. 

Η κάβα: Στον κατάλογο θα βρείτε κινέζικο γάλα καρύδας, σάκε, κινέζικη βότκα, κινέζικη μπίρα, τις κλασικές ελληνικές μπίρες και αρκετούς οίνους από τον ελληνικό αμπελώνα.

asiatikes-geyseis-sto-jing1

Επιπλέον πληροφορίες: Τα μικρά μαγαζάκια της πιο multiethnic πλέον περιοχής του κέντρου ένα θέμα με τον εξαερισμό, στις ως επί το πλείστον ανοιχτές κουζίνες τους, το έχουν. Το Jing πάντως -από το Beijing- τέτοιο πρόβλημα δεν έχει. Την κουζίνα δεν τη βλέπεις ούτε την κουβαλάς μαζί σου φεύγοντας. Στα πλεονεκτήματα του Jing οι μεγάλες μερίδες, το ευγενικό σέρβις και οι λογικές τιμές. Γενικά, είναι μια καλή επιλογή για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 12.00 μ.μ. – 23.30 μ.μ. 

Jing
Νίκης 13, Σύνταγμα,
Tηλ. 211-21.59.352 (έχουν take away, αλλά δεν κάνουν ντελίβερι)