Λαχανοσαλάτα με blue cheese και βινεγκρέτ μουστάρδας

Λαχανοσαλάτα με blue cheese και βινεγκρέτ μουστάρδας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 30΄

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο ή λεπτοτριμμένο
  • 2 – 3 κλαράκια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 150 γρ. μπλε τυρί, της αρεσκείας μας, θρυμματισμένο
  • 4 φέτες ψωμί, κομμένες σε κυβάκια 2 εκ.
  • 1/2 κουτ. γλυκού (ή όσο μας αρέσει) πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  • λίγη γλυκιά πάπρικα

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/2 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα, της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

Διαδικασία:

Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια λεία σάλτσα.

Σαλάτα: Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε τους κύβους του ψωμιού, για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο, τους πασπαλίζουμε με την πάπρικα όσο είναι ζεστοί και τους κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε τον άνηθο, το ντρέσινγκ, το καγιέν, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το τυρί και τα κρουτόν και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή