Μαρουλοσαλάτα με σάλτσα αντζούγιας και τραγανές αραβικές

Μαρουλοσαλάτα με σάλτσα αντζούγιας και τραγανές αραβικές

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερίδες: για 4 άτομα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 2 μαρούλια λεπτοκομμένα, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αρακά βρασμένο (υπάρχει έτοιμος, βρασμένος σε βαζάκι) και 2 κουτ. σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι.

Χτυπάμε στο μπλέντερ 80 ml ελαιόλαδο με 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο, 6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα, το χυμό και το ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε στο γκριλ 2 μικρές αραβικές πίτες για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια, σκορπίζουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή