Υπό τιs οδηγίεs του σεφ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ενα πρακτικό εγχειρίδιο στρατηγικής και τακτικής, πράγμα που σημαίνει ότι στις επόμενες σελίδες θα σε πάρω από το χέρι και θα σου δείξω βήμα προς βήμα τη διαδικασία, περίπου με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανα σε έναν νεοσύλλεκτο στην κουζίνα του εστιατορίου μου», δηλώνει από την εισαγωγή του βιβλίου ο σεφ Αντονυ Μπουρνταίν, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Στο βιβλίο του «Στην κουζίνα με τον Μπουρνταίν» κάνει αυτό ακριβώς που περιγράφει στην εισαγωγή: χωρίς τυπικότητες και επίσημη γλώσσα, χωρίς περιττές φλυαρίες και με αμεσότητα που ξαφνιάζει ευχάριστα. Οι περισσότερες συνταγές είναι «ζόρικες», όπως παραδέχεται και ο ίδιος. Ιδανικές για επαγγελματίες αλλά και έμπειρους ερασιτέχνες. Απαιτούν επιμονή, καλή τεχνική και άριστες πρώτες ύλες (στα κρεατικά περιγράφονται και οι ιδιαίτερες κοπές για κάθε συνταγή).

Εμβληματικές συνταγές της γαλλικής κουζίνας, όπως κρεμμυδόσουπα, φουα-γκρά και μοσχαράκι μπουργκινιόν, περιγράφονται με λεπτομέρεια και δίνονται όλα τα μυστικά που χρησιμοποιεί ο σεφ στο εστιατόριό του «Λε Αλ» στο  Μανχάταν. Αναλυτικές οδηγίες δίνονται και για την επιλογή πρώτων υλών, τα μαχαίρια και τους ζωμούς.

Υπό τιs οδηγίεs του σεφ-1

Στην κουζίνα με τον Μπουρνταίν, Αντονυ Μπουρνταίν, Εκδ. Νάρκισσος, σελ. 308.

Σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία, ενδεικτική τιμή 25 €

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή