Κόκκινο ζελέ και σαντιγί

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία – παρασκευή: 20΄ / Αναμονή: τουλάχιστον 3 ώρες

 

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα 
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 2 – 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (προαιρετικά)
  • 800 γρ. χυμός φράουλας (έτοιμος από τα σούπερ μάρκετ)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 κερασάκια μαρασκίνο, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε μπόλικο παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Στύβουμε τα φύλλα της ζελατίνης με τα χέρια ώστε να στραγγίξουν από το περιττό νερό και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τη ζάχαρη, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και το χυμό φράουλας.

Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε λίγο το μείγμα ώστε να λιώσει η ζάχαρη και η ζελατίνη. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε με παγάκια ένα μπολ και ακουμπάμε πάνω τους την κατσαρόλα, ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα το μείγμα, αλλά να μην πήξει.

Μοιράζουμε το ζελέ σε 8 ποτήρια της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε λοξά μέσα στις θήκες ειδικής φόρμας για μάφιν. Την ίδια κλίση μπορούμε να επιτύχουμε αν στηρίξουμε λοξά τα ποτήρια πάνω σε κάποια άλλη επιφάνεια, προσέχοντας να μην πέσουν.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν σαντιγί. Τη μεταφέρουμε σε κορνέ και γεμίζουμε το κενό που έχει δημιουργηθεί στα ποτήρια.

Γαρνίρουμε με κερασάκια μαρασκίνο.

Μυστικό: Για να είναι ακόμη πιο όμορφο το επιδόρπιό μας, το βάζουμε σε κολονάτα ποτήρια σαν αυτά που χρησιμοποιούμε για το κρασί. Ταιριάζουν περισσότερο για ένα εντυπωσιακό γεύμα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή