Πρασινάδες με καπνιστό σολομό και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

Πρασινάδες με καπνιστό σολομό και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 40΄  Μέτριας δυσκολίας

Υλικά (για 6 – 8 άτομα)

  • 350 γρ. ανάμεικτα σαλατικά εποχής (ρόκα, σπανάκι, λόλα κ.ά.), χοντροκομμένα
  • 200 γρ. λευκά μανιτάρια, χωρίς κοτσάνια, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. μπρικ (αυγά σολομού, σε βαζάκια, στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ), προαιρετικά
  • 150  γρ. φέτες καπνιστού σολομού, σε φέτες

Για τη σάλτσα

  • 40 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (αν θέλουμε)
  • 3 κουτ. σούπας μέλι, προτιμότερο θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σάλτσα: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σος σαν ελαφρύ σιρόπι.

Αποσύρουμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε το όλον στην άκρη για περίπου 5 λεπτά, να μαριναριστούν και να μαλακώσουν ελαφρώς τα μανιτάρια.  

Σαλάτα: Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το κρεμμύδι, το δυόσμο και τον άνηθο, προσθέτουμε τα μανιτάρια με τη σος τους και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με τις φέτες του σολομού και το μπρικ (αν βάλουμε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή