Ιωάννα Βόλη: Γλυκοπατάτες από την Ερμιονίδα

Ιωάννα Βόλη: Γλυκοπατάτες από την Ερμιονίδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βούρτσισα καλά δύο λογιών πατάτες, ξεφλούδισα μία κίτρινη και μία λευκή γλυκοπατάτα, έβαλα στο ίδιο ταψί 5-6 σκελίδες σκόρδου,  καροτάκια και ένα ξέχειλο φλιτζάνι άγουρο ελαιόλαδο. Γλύκισμα!

Στους Φούρνους Ερμιονίδας καλλιεργεί τα προϊόντα της η Ιωάννα Βόλη, αγρότισσα από επιλογή, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη και τον συνεργάτη τους Αντρέα Καλαμπαλίκα. Μέχρι και το ’92 καλλιεργούσαν συμβατικά, ώσπου αποφάσισαν να πιστοποιηθούν από τη ΔΗΩ. «Η γεύση του ελαιολάδου έμοιαζε ξαφνικά αλλιώτικη.

Ιωάννα Βόλη: Γλυκοπατάτες από την Ερμιονίδα-1

Στα χώματα ανάμεσα στους ελαιώνες φύτρωσαν πολλά διαφορετικά φυτά, πενταπλασιάστηκαν τα αρώματα, δυνάμωσε η γεύση του λαδιού μας!» Το λάδι τους, ψυχρής έκθλιψης σε πιστοποιημένο λιοτρίβι από μανάκια και κορωνέικες ελιές, είναι αφιλτράριστο, θολό, πρασινωπό γιατί παράγεται από άγουρους καρπούς του Νοέμβρη. Σε έναν μικρό ηλεκτρικό μύλο αλέθουν δικής τους καλλιέργειας μαυραγάνικο στάρι, που πωλείται στις λαϊκές.

Επίσης πωλούν: πεντάγλυκα καρότα, σκόρδο από παραδοσιακό τριπολιτσιώτικο σπόρο, πατάτες άσπρες και κόκκινες από παλιό σπόρο (με λιγότερο άμυλο οι τελευταίες από τις άσπρες και πιο βουτυράτη γεύση), γλυκοπατάτες από σπόρο ιδιοπαραγόμενο, δύο λογιών (Νάξου και Ικαρίας).

Δευτέρα Ν. Σμύρνη και Κηφισιά, Τρίτη Ψυχικό, Τετάρτη Φιλοθέη και Χαλάνδρι, Πέμπτη Π. Φάληρο και Θρακομακεδόνες, Σάββατο Ίλιον και Ελευσίνα. Τηλ. επικοινωνίας: 6932-470.557

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή