M-eating: Δημιουργικά ελληνικά, κι ολίγον μυκονιάτικα

M-eating: Δημιουργικά ελληνικά, κι ολίγον μυκονιάτικα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιάτα σύγχρονα, με μοντέρνες τάσεις και τεχνικές, είναι με δύο λόγια, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Η θέση: Πιο κεντρικά δε γίνεται. Ένας παράλληλος από την πολυσύχναστη οδό Ματογιάννη και μια ανάσα από το σημείο των ραντεβού, τη γωνιακή τράπεζα Alpha Bank. Όλη η μυκονιάτικη περαντζάδα μπροστά απ’ τη βεράντα του.

Η ατμόσφαιρα: Σεμνά κυκλαδίτικο, καλόγουστο και σικάτο, αρμονικό με τον τόπο του. Το κοινό multi culti, η υποδοχή και το σέρβις ανθρώπινα, φιλόξενα, σχεδόν σπιτίσια.

M-eating: Δημιουργικά ελληνικά, κι ολίγον μυκονιάτικα-1

Το φαγητό: Ιδιοκτήτης και σεφ ο Παναγιώτης Μενάρδος, γέννημα θρέμμα Μυκονιάτης, ως πιτσιρικάς έπαιζε μπάλα στη γειτονιά του τα Ματογιάννια, και μπαινόβγαινε από το πατρικό του απέναντι στο σπίτι του μπάρμπα του, στο παραδοσιακό αυτό μυκονιάτικο οίκημα του περασμένου αιώνα που σήμερα έχει μετατραπεί στο εστιατόριο M-Eating.

M-eating: Δημιουργικά ελληνικά, κι ολίγον μυκονιάτικα-2

Τα πιάτα του είναι προικισμένα. Έχουν και εμφάνιση και νοστιμιά. Είναι σύγχρονα, με μοντέρνες τάσεις και τεχνικές, έχουν όμορφο food styling, κάμποσες αναφορές στη Μύκονο και στις Κυκλάδες, κι είναι με δύο λόγια, να γλείφεις τα δάχτυλά σου! Δοκιμάσαμε χτένια άψογα ψημένα, επάνω σε ψητό μήλο, πουδραρισμένα με σκόνη πορτοκαλιού, φιλέτα και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Θαύμα το γεμιστό φιλέτο κουνελιού, τόσο μα τόσο νόστιμο, με συνοδευτικό ρουαγιάλ ένα πέστο σπανάκι, πουρέ κουνουπίδι και τους χυμούς του κουνελιού. Τα φρέσκα ραβιόλια με κοκκινιστό φιλέτο μοσχαριού και κατσικίσιο τυρί, σε κόκκινη σάλτσα ψητού και αφρό βασιλικού είναι από τα πιάτα που εύχεσαι να μην έχουν τελειωμό – τόσο απρόσμενα οικεία δημιουργικότητα! Κι όμως το καλύτερο πιάτο δεν είχε έρθει ακόμα.

Μας παρουσιάστηκε με το όνομα «Σαν Μυκονιάτικος ήλιος», που στη πραγματικότητα πρόκειται για ένα αυγό 5 λεπτών σε φρέσκια σάλτσα γλυκιάς ντομάτας, μπέικον από καπνισμένο αρνάκι (οποία σύλληψης!) και φρεσκοτηγανισμένα ψωμάκια με αφράτη μους τυροβολιάς. Χωρίς ίχνος υπερβολής ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσει κάθε επισκέπτης της Μυκόνου – η γεύση του μιλάει από μόνη της και φωνάζει Κυκλάδες! Τελειώσαμε με ένα αντάξιο του δείπνου, επιδόρπιο: «Σαν…Μυκονιάτικο αμυγδαλωτό» – λαμπρή ιδέα, ανάλαφρο, λαχταριστά αμυγδαλένιο επιδόρπιο, ωδή στο παραδοσιακό γλυκάκι της Μυκόνου.

Ο λογαριασμός: 35-55 χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Υπάρχει μια μικρή λίστα με νόστιμα κοκτέιλ τα οποία επιμελείται ο μπαρτέντερ Κωνσταντίνος Διονυσίου, ότι πρέπει για απεριτίφ ή για το κλείσιμο του δείπνου – εξαιρετικό και πολύ ισορροπημένο το ομώνυμο κοκτέιλ M-eating ένα πικάντικο μπλέντ από 5 ρούμια, τζίντζερ, πουρέ μανταρίνι και μοσχοκάρυδο. Σχετικά συμβατική η λίστα με τα κρασιά, που δεν είναι ούτε μεγάλη, ούτε μικρή, αλλά καταφέρνει κι ανταπεξέρχεται στα πιάτα του μενού. Όμως θα μπορούσε αφενός να έχει πολύ περισσότερες κυκλαδίτικες επιλογές, κι αφετέρου μια μεγαλύτερη γκάμα λιγότερο γνωστών οινοποιείων και ποικιλιών, από τα τόσα πολλά και καλοφτιαγμένα κρασιά που παράγει η Ελλάδα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από αρχές Απριλίου μέχρι τέλη Οκτώβρη, 19.00-01.00. Ειδικά τη φουλ σεζόν η κράτηση είναι απαραίτητη. Υπολογίστε περίπου 5-6 λεπτά περπάτημα από τη Φάμπρικα και τη πιάτσα των ταξί και των λεωφορείων.

M-eating,

Καλογερά 10, Χώρα Μυκόνου,

T/22890-78550.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή