Περάστε, παρακαλώ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν γιορτάστηκε το 2020 όπως της έπρεπε. Οι κάτοικοι του  πλανήτη είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους αλλού, και μάλιστα όχι μόνο σε ένα γεγονός. Και όμως, η καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού μάς απέδειξε ότι η φύση μπορεί να τα καταφέρει αν της αφήσουμε λίγο χώρο να ξαναπρασινίσει. Γιατί πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, και σε αυτό αφιερώνεται η συλλογή των φωτογραφιών του European Pressphoto Agency.

Πράσινο φορούν οι πρώτες κυρίες των ΗΠΑ την ημέρα του Αγίου Πατρικίου για να τιμήσουν την Ιρλανδία. Είναι το χρώμα του Ισλάμ, καθώς χαρακτηρίζει τον παράδεισο και στολίζει τις σημαίες της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν. Όσο και αν το έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κόμματα και ομάδες, είναι πια το χρώμα του παγκόσμιου πράσινου κινήματος για την κλιματική αλλαγή. Είναι το χρώμα του χρήματος, της τσόχας αλλά και της ελπίδας. Είναι το χρώμα των ξωτικών, των δράκων αλλά και της γαλήνης. Είναι το χρώμα που δυσκόλεψε ζωγράφους να το παρασκευάσουν καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν μια στρώση του στα πρόσωπα πριν βάλουν το ροζ -που ξέβαψε με τα χρόνια-  θυμίζοντας χολωμένους ανθρώπους, και τι παράξενο! Πράσινο είναι και το χρώμα της ζήλιας.

Το πράσινο, εξαιτίας των φαναριών, είναι το χρώμα που μας επιτρέπει πάντα να περάσουμε και είναι το αντίθετο του κόκκινου. Κάτι που οι ενδυματολόγοι της βασίλισσας Ελισάβετ γνωρίζουν καλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή