Παράδεισος και κόλαση μαζί

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους περισσότερους είναι το χρώμα του πάθους και της αμαρτίας, είναι όμως και το χρώμα της κόλασης. Για όσους θέλουν να βλέπουν τα πράγματα σε μια δεύτερη ανάγνωση, στο κόκκινο και στη συλλογή των φωτογραφιών του European Pressphoto Agency, βλέπουν το χρώμα της θυσίας και του πόνου.

Παράδεισος και κόλαση μαζί-1

Επίδειξη μόδας στη Σεβίλλη. RAUL CARO CADENAS

Είναι το χρώμα της απαγόρευσης και των στοπ, της φωτιάς, της Φεράρι, του κραγιόν (φορούσε κοκκινάδι στα χείλη της…), των φουστανιών της Ανδαλουσίας, του αίματος και του πικάντικου. Για να αποφύγουμε τα εγχώρια πάθη, είναι το χρώμα της Λίβερπουλ αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είναι το χρώμα της επανάστασης, του ερυθρού σταυρού, του κινδύνου. Είναι το χρώμα που δεν βλέπουν οι ταύροι, και ας θυσιάζονται κυνηγώντας μια κόκκινη κάπα.

Είναι το χρώμα των παπουτσιών του Πάπα (ο Φραγκίσκος δεν δέχτηκε να τα φορέσει), μιας γεμάτης υποσχέσεις ανθοδέσμης από τριαντάφυλλα, του εφήμερου της παπαρούνας. Είναι ο πλανήτης Άρης και το χρώμα των ώριμων γλυκών φρούτων. Είναι το πιο σπάνιο χρώμα μαλλιών, φορτώνοντας στους κοκκινομάλληδες ένα φλογερό ταμπεραμέντο στο οποίο συνέβαλε τα μέγιστα η Ρίτα Χέιγουορθ στην κινηματογραφική «Τζίλντα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή