Η Φαίδρα στον ήλιο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60, η επιτυχία του «Ποτέ την Κυριακή» οδηγεί την πρωταγωνίστρια και σύντροφο του σκηνοθέτη της, Ζυλ Ντασέν, Μελίνα Μερκούρη, μαζί με τον συνθέτη της μουσικής της ταινίας, Μάνο Χατζιδάκι, σε διεθνή αναγνώριση. Το 1964, ο Μιχάλης Κακογιάννης σκηνοθετεί τον «Αλέξη Ζορμπά», βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης υπογράφει το σάουντρακ του έργου. Όμως και στο ενδιάμεσο διάστημα, οι παραγωγικές κινηματογραφικές μηχανές δεν μειώνουν ταχύτητα.

Το 1962, ο Ντασέν σκηνοθετεί τη Μελίνα στη «Φαίδρα», ταινία που βασίζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη «Ιππόλυτος» και της οποίας το σενάριο υπογράφει η Μαργαρίτα Λυμπεράκη. Στη φωτογραφία, στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου, μέλη του διεθνούς καστ ποζάρουν στον φακό, την περίοδο των γυρισμάτων στην Αθήνα. Το χέρι της δυναμικής Μελίνας κρατάει τρυφερά ο Αμερικανός συμπρωταγωνιστής της, Άντονι Πέρκινς. Στη μεγάλη οθόνη, η Μερκούρη και ο Πέρκινς θα ζήσουν έναν μεγάλο έρωτα, όταν η Φαίδρα θα ερωτευτεί τον γιο του εφοπλιστή συζύγου της από τον πρώτο του γάμο. Μια καταδικασμένη σχέση, σε αντίθεση με εκείνη της Μελίνας και του Ζυλ, οι οποίοι θα παντρευτούν με πολιτικό γάμο το 1966 στη Λωζάνη της Ελβετίας.■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή