Ένα σπίτι για την κεραμική

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας κίτρινος κούρος «μιλάει» για την ενδοοικογενειακή βία, ένα σανδάλι ακουμπάει πάνω σε μια πετσέτα και οι 12 θεοί περνούν τον Αύγουστο στον Όλυμπο. Στο Mon Coin Studio, ο υγρός πηλός παίρνει πολλές διαφορετικές μορφές στα άξια χέρια παλαιότερων και νεότερων δημιουργών. Ένας νέος χώρος που εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, το Mon Coin Studio, άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο στο Μοναστηράκι, με την εναρκτήρια έκθεση «Ancient Vibes in Contemporary Ceramics», που συνεχίζεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το Mon Coin Studio ενσαρκώνει το όραμα (και το στοίχημα) της δημιουργού του, Eleonore Trenado-Finetis, μιας Γαλλίδας κεραμίστριας η οποία ζει και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Για την ίδια, ο νέος χώρος αποτελεί «ένα παράθυρο για την ελληνική κεραμική προς το εξωτερικό». Αποτελεί επίσης ένα «ευέλικτο» μέρος, όπως λέει η ίδια, το οποίο θα φιλοξενεί έργα κεραμικής τέχνης αλλά και χρηστικές κεραμικές συλλογές, μέσα από μια εναλλαγή ειδικών εκθέσεων τέσσερις φορές τον χρόνο. Στην έκθεση «Ancient Vibes in Contemporary Ceramics» παίρνουν μέρος 35 κεραμίστες, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες – ανάμεσά τους φωτογράφοι και σχεδιαστές δημιουργικού κοσμήματος. Πολύπλευρη και πολυεπίπεδη, η παρουσίαση παίρνει τη μορφή ενός πολύχρωμου πανοράματος μιας τέχνης που ταξιδεύει –αναπόσπαστα– μέσα στον χρόνο, από τον πολυμήχανο αρχαίο ελληνικό κόσμο μέχρι τη σύγχρονη σκηνή που υπογραμμίζεται από τη γνώση, την καινοτομία και ένα ανεξάντλητο δημιουργικό κέφι.

Info: Θησείου 7, Μοναστηράκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή