Συλλεκτικές συνέργειες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Fiat και η Kartell διασταυρώνονται σε ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο.

Μοιράζονται το πάθος τους για έρευνα, καινοτομία, δημιουργικότητα – αλλά και bella figura. Δύο εμβληματικά ονόματα του πάντα γοητευτικού Made in Italy, η Fiat και η Kartell, συναντιούνται σε ένα και μοναδικό, συλλεκτικό αυτοκίνητο, όπου το παρελθόν συνομιλεί με το μέλλον. Καθώς η Fiat σχεδιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο –ένα όχημα πόλης για την επόμενη δεκαετία-, η Kartell του «δανείζει» στοιχεία της στιλιστικής της ταυτότητας.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το καλοκαίρι του 1957, όταν ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους του Τορίνο. Το Fiat 500 ήταν ευέλικτο, οικονομικό σε κατανάλωση καυσίμων, αλλά και σε «μέγεθος», φέρνοντας έναν φρέσκο αέρα στον χώρο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Συλλεκτικές συνέργειες-1

Σήμερα, στη νέα, ηλεκτρική του μορφή, το 500 στρέφεται προς την προστασία του περιβάλλοντος. Στο μεταξύ, το συλλεκτικό 500, όχημα-συνέργεια της Fiat και της Kartell, αντλεί έμπνευση από τη λάμπα Kabuki της τελευταίας, ενώ συγχρόνως εστιάζει στη χρήση βιώσιμων υλικών, όπως ανακυκλώσιμου πολυανθρακικού και πολυεστέρα. Παράλληλα με την Kartell, το νέο 500 «μεταφράζεται» και από δύο ακόμα ιταλικούς οίκους, τους Armani και Bulgari.

Συλλεκτικές συνέργειες-2

Τα τρία μοναδικά οχήματα με τις αποκλειστικές, διπλές υπογραφές θα δημοπρατηθούν με σκοπό τα έσοδα των πωλήσεων να δοθούν στο Earth Alliance, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην προστασία του περιβάλλοντος και του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι ο «πράσινος» ακτιβιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή