Πανηγυρίζοντας το αυτονόητο

Πανηγυρίζοντας το αυτονόητο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνεις για μπάνιο με την Πενσιλβάνια κόκκινη, βγαίνεις κι έχει γίνει μπλε. 

Μπαίνεις για μπάνιο με την Πενσιλβάνια κόκκινη, βγαίνεις κι έχει γίνει μπλε. Μερικές χιλιάδες ψήφοι ανέτρεψαν την κατάσταση στο τέλος της καταμέτρησης, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε τους 270 απαιτούμενους εκλέκτορες και η επεισοδιακή τετραετία της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώθηκε.

Οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών βγήκαν στους δρόμους σε κάθε πόλη και κάθε πολιτεία, πανηγυρίζοντας την ευτυχή κατάληξη του θρίλερ των φετινών εκλογών – στη φωτογραφία, μια άποψη από δρόμο του Ντιτρόιτ (το Μίσιγκαν επίσης κατέληξε στον Μπάιντεν), με τον αιφνιδιασμένο νεαρό να βγαίνει στη βεράντα με την πετσέτα για να καταγράψει σε βίντεο την ιστορική στιγμή. Η στιγμή είναι πράγματι ιστορική, αλλά πίσω από τη γενική ευφορία κρύβεται ένας σοβαρός προβληματισμός: η επόμενη μέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από αυτή την οριακή αναμέτρηση, βρίσκει τη χώρα σημαντικά διχασμένη· όχι τόσο σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, αυτό θα ήταν εντάξει, αλλά σε τρομαγμένους υπερασπιστές της λογικής και σε ανθρώπους που βλέπουν διέξοδο μέσω του χάους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή