Λαχταριστά κοκτέιλ με φράουλες και βότκα

Λαχταριστά κοκτέιλ με φράουλες και βότκα

Αν δεν μιλήσεις τον Μάη για φράουλες, πότε θα μιλήσεις; Κόκκινες, λαχταριστές, ανοιξιάτικες, ότι πρέπει δηλαδή για κοκτέιλ με βότκα.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν μιλήσεις τον Μάη για φράουλες, πότε θα μιλήσεις; Κόκκινες, λαχταριστές, ανοιξιάτικες! Χαρά των παιδιών και της ζαχαροπλαστικής. Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τάρτες, τούρτες, κυρίως αυτή της πεθεράς μου για τα μαγιάτικα γενέθλια του γιόκα της! Δεν υπάρχει τέλος στα εδέσματα όπου η φράουλα δίνει το χρώμα, το άρωμα, τα στολίζει με τη χαριτωμένη της παρουσία. Σήμερα όμως θα ξεφύγουμε! Θα πάρουμε τις ζουμερές μας φράουλες και θα τις οδηγήσουμε κατευθείαν στην αμαρτία. Τέλος οι κρέμες, τα παγωτά, η ζάχαρη, τα σαβαγιάρ. Ζήτω η βότκα! 

Διαλέγετε όμορφες φράουλες μεσαίου μεγέθους και τις πλένετε προσεκτικά κάτω από τρεχούμενο νερό, να μη μουλιάσουν. Κόβετε τα πράσινα φυλλαράκια και με μια λεπτή ξύλινη οδοντογλυφίδα κάνετε μερικά τρυπήματα στην κόκκινη σάρκα. Σε ένα γυάλινο μπολ αδειάζετε μισό μπουκάλι βότκα. Θα πρότεινα μια Absolut Raspberry ή Vanilla, για ιδιαίτερο άρωμα. Βάζετε μέσα τις φράουλες και τοποθετείτε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν οι φράουλες δεν καλύπτονται εντελώς όλες, φροντίστε να τις μετακινήσετε στο μέσον του χρονικού διαστήματος, έτσι ώστε να μουλιάσουν καλά στη βότκα. Παγωμένα σφηνάκια, παγωμένες βότκες, fancy οδοντογλυφίδες και… προσέχουμε να μη δοκιμάσουν τα παιδιά!

XuXu και βγαίνω

XuXu φώναξε η φράουλα και έβγαλε περιπαικτικά τη γλώσσα στο κατεστημένο, διώχνοντας μακριά κάθε ιδέα σοβαροφάνειας και σκοτεινιάς. Το κατακόκκινο μπουκάλι με το φλογερό, παχύρρευστο περιεχόμενο θρονιάστηκε στο πάνθεον των ανοιξιάτικων απολαύσεων! 66% περιεκτικότητα σε φρέσκια, ώριμη και αρωματική φράουλα με τη φυσική της γλύκα, χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, μοσχοβολάει δροσερή φρεσκάδα. Έρχεται όμως η βότκα καθαρή, κρυστάλλινη, σοφιστικέ και καταλυτική, να μετατρέψει το σύνολο σε πραγματικό πειρασμό. Το XuXu έχει μόνιμη θέση στο ράφι του ψυγείου, για να είναι παγωμένο, και πρέπει να καταναλωθεί αρκετά γρήγορα μετά το άνοιγμα του μπουκαλιού, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανό το άρωμα και η φρέσκια αίσθηση.
✸ Το πίνουμε σε μικρά παγωμένα σφηνάκια.
✸ Φτιάχνουμε ΧuXu Royal με 4 cl XuXu και 6 cl αφρώδες κρασί σε ποτήρι της σαμπάνιας. Τέλειο!

Κοκτέιλ με φράουλες & βότκα

→ strawberry-vodka smoothie 
✸ 6 φράουλες ✸ 1½ φλιτζάνι σόδα  ✸ 9 cl βότκα ✸ 1 κουταλιά χυμός λεμονιού ✸ 1 κουταλιά ζάχαρη ✸ 3 παγάκια
Εκτέλεση Βάζουμε όλα τα υλικά σε δυνατό μπλέντερ και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε με καλαμάκι και μισή φράουλα.

→ orange passion 
✸ 3 cl βότκα ✸ 3 cl χυμός πορτοκαλιού ✸ 4 φράουλες, λιωμένες
Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά στο σέικερ με άφθονο πάγο και σερβίρουμε, σουρώνοντας πολύ προσεκτικά, σε ποτήρι του μαρτίνι.

→ daiquiri με φράουλες και βότκα
✸ 6 cl βότκα σκέτη ή berries vodka ✸ 3 cl σιρόπι (ένα μέρος ζάχαρη και μισό νερό, να διαλυθούν, να πάρουν μία βράση, να κρυώσουν) ✸ 1 cl χυμός λάιμ  
✸ 1/2 cl Cointreau ✸ 5 φράουλες ✸ 4 παγάκια 
Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά σε δυνατό μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν γρανίτα.  Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι του μαρτίνι με ένα μικρό καλαμάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή