Πλανητική Ταραχή: Το κολάζ είναι ποίηση

Πλανητική Ταραχή: Το κολάζ είναι ποίηση

Ο κόσμος μας γίνεται κομματάκια και ενώνεται πάλι στην έκθεση Πλανητική Ταραχή μέσα από το κολάζ του ποιητή μας Ντίνου Σιώτη.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν γνωρίζω τα πάντα για τον Ντίνο Σιώτη. Γνωρίζω πόσο καλός ποιητής είναι και πόσο μεράκι έχει ως εκδότης [περιοδικά (δε)κατα και Poetix]. Γνωρίζω ότι αγαπάει το νησί του και διοργανώνει κάθε χρόνο το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου. Γνωρίζω επίσης ότι λέει ωραίες ιστορίες από τα παλιά χρόνια που έζησε στην Αμερική, γνωρίζω ότι είναι μονίμως ανήσυχος. Δεν γνώριζα ότι έκανε κολάζ εδώ και πολλές δεκαετίες – 70 από αυτά θα εκτεθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης υπό τον τίτλο Πλανητική ταραχή (η έκθεση θα συνοδευτεί από την έκδοση καταλόγου-βιβλίου με κείμενα της Λήδας Καζαντζάκη, της Αγγελικής Κορρέ και του Κωνσταντίνου Μπούρα). Μπορούμε πολύ εύκολα να βρούμε αντιστοιχίες στη δημιουργία ενός κολάζ και ενός ποιήματος – δεν είναι τυχαίο ότι και άλλοι ποιητές πειραματίστηκαν εικαστικά μ’ αυτόν τον τρόπο (π.χ. Ελύτης). Ο κ. Σιώτης ξέρει να παρατηρεί και ξέρει να υπαινίσσεται, ξέρει να γίνεται αιχμηρός και ξέρει τι σημαίνει αισθητική. Ξέρει ότι τη δουλειά που κάνουν οι λέξεις μπορούν να την κάνουν και οι εικόνες. Και στις δύο περιπτώσεις το πολύ βασικό είναι να επιλεγούν σωστά οι θέσεις. Μια όμορφη δουλειά.

INFO
Από 18 έως 29 Ιανουαρίου, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή