Νέες νοστιμιές του Πειραιά και της Αθήνας

Νέες νοστιμιές του Πειραιά και της Αθήνας

Δοκιμάζουμε τα νέα σουβλάκια του «Γιώργου» στον Πειραιά, τα υποτιμημένα ψάρια στο «Milos» και τα καμένα τσίζκεικ του «Ρεσιτάλ».

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα σουβλάκια του Γιώργου 

Δύο νέα σουβλάκια έφτιαξαν ο Γρηγόρης Τσακίρης και ο γιος του Γιώργος στο σταθερά ποιοτικό σουβλατζίδικο του Πειραιά. Το ένα, όπως με πληροφορούν, είναι με μπριζολάκι χοιρινό από τη Νάουσα, από μικρό παραγωγό. Το αρταίνουν με ένα χειροποίητο γλάσο που κάνει τη γεύση να θυμίζει γύρο. Το κρέας δεν το ψιλοκόβουν σαν γύρο, το αφήνουν τροφαντό, ατόφιο. Το άλλο σουβλάκι είναι με ένα λεπτό σαν δαχτυλάκι λουκάνικο με ψαχνό μοσχίδας, περασμένο σε λεπτό κατσικίσιο έντερο. Μάμα μία! Το νοστιμίζει με σάλτσα μουστάρδας, όχι την «κλασική» μουσταρδομαγιονέζα. Αμφότερα νοστιμότατα, ωραία και απλά, διόλου εκκεντρικά. Όπως πρέπει δηλαδή. Δεν τα βγάζουν κάθε μέρα, αλλά έτσι είναι τα ωραία πράγματα. Σταθερά έχουν τα α λα παλαιά τυλιχτά με το μπιφτέκι, που είναι μπουκιά και συχώριο. Το λαμπρό αυτό μαγαζάκι, ένα γωνιακό τόσο δα στην καρδιά της αγοράς του Πειραιά, μένει ανοιχτό μέχρι νωρίς το βράδυ (20.30) και δεν κάνει ντελίβερι. 
☛ Γιώργος, Γούναρη 18 και Νικήτα, Πειραιάς, τηλ. 211-4033388

Νέες νοστιμιές του Πειραιά και της Αθήνας-1
Milos 

Οι γωβιοί του Milos 

Καλά διαβάσατε: Το ταπεινό, υποτιμημένο ψάρι, που κρατούσαν οι ψαράδες γιατί δεν πουλιόταν, κι αν το κρατούσαν κι αυτοί, σερβίρεται, αναλόγως διαθεσιμότητας, στο καλό ελληνικό εστιατόριο του κέντρου, τηγανητό, αρτυμένο με τραγανό τσιριγώτικο αλάτι των βράχων. Προς Θεού, μην τους λεμονίσετε και αμβλυνθεί η τέλεια κρούστα τους. Απολαύστε τους με τα χέρια, καυτούς, η σάρκα τους είναι καβουρένια, θεσπέσια. Μαζί με τους γωβιούς (ή κοκωβιούς), βάλτε στην παραγγελία, αν έχει φέρει ο ψαράς τους (αυθημερόν, εννοείται), και μπάφες και χέλια που τα κάνουν έξοχα στη σχάρα. Για σαλάτα, αυτή την τελευταία φορά πήραμε μικρά, ολόγλυκα κολοκυθάκια στον ατμό και μια ωραιότατη ανοιξιάτικη σαλάτα με λεπτές φέτες ωμής αγκινάρας και ρόκα. Το μεγαλείο της απλότητας. 
☛ Milos, Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα, τηλ. 216-6003320 

Νέες νοστιμιές του Πειραιά και της Αθήνας-2
Ρεσιτάλ 

Το καμένο του Μακρυνιώτη 

Ο σταρ σεφ πατισιέ Δημήτρης Μακρυνιώτης πέτυχε διάνα: το περιβόητο βασκικό τσίζκεϊκ, αυτό με την καμένη (καραμελωμένη) επιφάνεια, το φτιάχνει στο ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ με τον ιδεώδη τρόπο: κρεμώδες και τρυφερό. Θα ήθελα ωστόσο να δοκιμάσω από τα χέρια του και ένα τυρογλυκό με πιο ουσιώδη τυριά, κάποιο από τα θεσπέσια χλωρά της άνοιξης. 
☛ Ρεσιτάλ, Αναπαύσεως 15, Μετς, τηλ. 210-9234160 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή