Athens Wine & Art Festival: Η μεγάλη γιορτή που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να χαμογελάσει

Athens Wine & Art Festival: Η μεγάλη γιορτή που θα κάνει τον ουρανίσκο σας να χαμογελάσει

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου, μπορείτε και εσείς να γνωρίσετε τις γεύσεις και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τα αγαπημένα σας κρασιά στο Athens Wine & Art Festival

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 21-22/10 σας έχω πρόταση: Ελάτε μαζί μου να περπατήσουμε στην Αθήνα και να βρεθούμε στην οδό Πειραιώς 256, στους χώρους της παλιάς βιομηχανίας των Ελληνικών Υφαντηρίων ΑΕ, που είναι γνωστή και με το όνομα του ιδιοκτήτη: «Σικιαρίδειο». Εδώ, σε χώρους όπου μοιάζει ο χρόνος να έχει σταματήσει, εδρεύει από το 1997 η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από την πολιτεία στη σχολή επί πρυτανείας Παναγιώτη Τέτση, το 1992, και αξιοποιήθηκε από τον πρύτανη Νίκο Κεσσανλή. Σήμερα εδώ στεγάζεται το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της ΑΣΚΤ, εργαστήρια, εργαστηριακές μονάδες, αμφιθέατρα, η βιβλιοθήκη, ο εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», το θέατρο της σχολής, ο κινηματογράφος. 

Τον ιδιαίτερο αυτόν χώρο έχει επιλέξει εδώ και τρία χρόνια ο τολμηρός Άγγελος Δαμουλιάνος της botilia.gr, της κάβας των ρηξικέλευθων και εναλλακτικών προτάσεων κρασιού, για να δημιουργήσει μια έκθεση κρασιού σε συνύπαρξη με την τέχνη. «Γιατί το κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται», λέει ο Άγγελος και συμφωνούν μαζί του οι στενοί συνεργάτες και συνδιοργανωτές, Φανή Κολάκη, Ιωάννα Παπαϊωάννου, Δημήτρης Γρουμπός και Νεκτάριος Κεφάλας. Και συνεχίζει: «Αγαπάτε το κρασί; Ένα ποτήρι από μια ποικιλία που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει σας κάνει να χαμογελάτε; Στο Athens Wine & Art Festival σας βοηθάμε να βρείτε υπέροχα κρασιά από boutique οινοποιεία και αμπελώνες, εκατοντάδες σπάνια και ασυνήθιστα κρασιά που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού, από δέκα οινοπαραγωγούς περιοχές της χώρας. Θα έχετε την ευκαιρία να συνομιλήσετε άνετα με οινοποιούς και αμπελουργούς, να ανακαλύψετε τα αγαπημένα σας στιλ και να μάθετε γιατί σας αρέσουν. Και στους τοίχους, πίσω από κάθε οινοποιείο, εξελίσσεται μια έκθεση με επιλεγμένα έργα από τη συλλογή της ΑΣΚΤ».

Μπορείτε επίσης να φέρετε τα παιδάκια σας και να τα εμπιστευθείτε στους σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, για δημιουργικά ξεφαντώματα και παιχνίδια στο λούνα παρκ. 

«Ο Βότρυς», όσο εσείς ξένοιαστοι και χαρούμενοι θα δοκιμάζετε τα κρασιά σας. Όμως, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι πάντα το κρασί. Και θα πρότεινα να δοκιμάσετε κυρίως μικρά και άγνωστα οινοποιεία, που πολλές φορές κρύβουν διαμαντάκια. Διαβάζοντας τις συμμετοχές στο δελτίο Τύπου, στέκομαι στο Maras winery (γευτείτε την Καρακάξα του 2021), στο Akriotou microwinery, με τη δραστήρια Βασιλική στο τιμόνι, και στο ολοκαίνουργιο Acra στη Νεμέα, από τον καλό φίλο οινολόγο Σπύρο Παπανδρέου. Το 2021 άνοιξε τις πόρτες του και το Zidianakis garage winery και πολλά άλλα. Χωρίς συζήτηση, φυσικά, θα δοκιμάσουμε τις δημιουργίες αγαπημένων μας φίλων, που δεν τους αναφέρω ονομαστικά, αλλά ξέρουν αυτοί. 

ΙΝFO → Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 11.00-13.00 μόνο για επαγγελματίες, 13.00-20.00 για το κοινό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT