Μία διαφορετική κατασκοπική σειρά με τον εξαιρετικό Γκάρι Όλντμαν

Μία διαφορετική κατασκοπική σειρά με τον εξαιρετικό Γκάρι Όλντμαν

Αποτυχημένοι πράκτορες της ΜΙ5, μία τρομερή πρωταγωνιστική ερμηνεία και βρετανικό μαύρο χιούμορ στη σειρά Slow Horses του Apple TV+

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ Ο Ποιοτικός Φόνος, ο διάσημος κατάσκοπος Τζορτζ Σμάιλι λέει την ατάκα: «Παλαιότερα πίστευα ότι ήταν έξυπνο να μπερδεύεις την κωμωδία με την τραγωδία. Πλέον εύχομαι να μπορούσα να τις ξεχωρίσω». Στην κατασκοπική σειρά Slow Horses, ο τρίτος κύκλος της οποίας έκανε πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου στο Apple TV+, μια νότα μαύρης βρετανικής κωμωδίας μπλέκεται με τις τραγικές ανατροπές στις ζωές των κατασκόπων πρωταγωνιστών. 

Το Slough House είναι ένα παράρτημα της MI5, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, όπου καταλήγουν όσοι κατάσκοποί της δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της. Πρόκειται για ένα παρηκμασμένο γραφείο, όπου εκτελούν γραφειοκρατικές υπηρεσίες οι αποτυχημένοι πράκτορες με το παρατσούκλι «slow horses». Ξεχάστε τα καλοραμμένα κοστούμια, τα χτυπημένα μαρτίνι και τη γοητευτική αποτελεσματικότητα του Τζέιμς Μποντ. Οι πράκτορες του Slough House φορούν φθαρμένα ρούχα, πίνουν μπίρες σε παμπ και κάνουν τη μία γκάφα μετά την άλλη. Αρχηγός τους; Ο θρυλικός Τζάκσον Λαμπ, ο άλλοτε κορυφαίος πράκτορας της MI5, που πλέον κυκλοφορεί άπλυτος και σχεδόν μόνιμα μεθυσμένος, έχοντας μετατραπεί σε έναν παραιτημένο δημόσιο υπάλληλο που πιστεύει ότι η απώλεια είναι η μόνη σταθερά. Τον Λαμπ υποδύεται με μαεστρία ο Γκάρι Όλντμαν, που είχε ερμηνεύσει και τον Τζορτζ Σμάιλι στην κινηματογραφική εκδοχή του Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι (Tinker Tailor Soldier Spy) του Λε Καρέ. 

Στην τρίτη σεζόν του Slow Horses, το σασπένς χτυπάει κόκκινο. Πέρα από την υπόθεση που καλούνται να εξιχνιάσουν οι πράκτορες του Slough House, πέφτοντας στην παγίδα που τους στήνει η MI5 προκειμένου να πληρώσουν εκείνοι το τίμημα της ενδεχόμενης αποτυχίας, ελλοχεύει περισσότερο από ποτέ ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν μυστικά του παρελθόντος που θα γκρεμίσουν οριστικά την εμπιστοσύνη και την ισορροπία των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των Slow Horses.

Πρωταγωνιστούν: Γκάρι Όλντμαν, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Τζακ Λόουντεν
Βαθμολογία στο Rotten Tomatoes: 97%
Η σειρά στριμάρεται από το Apple TV+

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή