ΕΜΣΤ: 6 φεμινιστικές εκθέσεις ονειρεύονται έναν διαφορετικό κόσμο

ΕΜΣΤ: 6 φεμινιστικές εκθέσεις ονειρεύονται έναν διαφορετικό κόσμο

Το δεύτερο μέρος της εικαστικής παρέμβασης «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» κάνει εγκαίνια σε λίγες μέρες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι η γυναίκα της ένθετης φωτογραφίας, που τραβήχτηκε το 2013 από τη Λόλα Φλας, υποθέτεις ότι πρόκειται, στα σίγουρα, για μια γλυκιά και σικ κυρία που αγαπάει τα βιβλία. Στην πραγματικότητα, σε αυτήν απεικονίζεται η Έστερ Κούπερ Τζάκσον, που ήταν όλα αυτά (πέθανε τον Αύγουστο του 2022, σε ηλικία 105 ετών) και, επιπλέον, ακτιβίστρια του κινήματος των δικαιωμάτων των πολιτών. Η φωτογραφία της, μαζί με άλλες της σειράς Salt (Αλάτι), που περιλαμβάνει πορτρέτα ηλικιωμένων γυναικών οι οποίες είχαν ήσυχο αλλά έντονο αντίκτυπο στον κόσμο, θα φιλοξενείται από τις 8 Μαρτίου στον 2ο όροφο του ΕΜΣΤ, αποτελώντας μία από τις νέες «φεμινιστικές εικαστικές παρεμβάσεις» του κύκλου εκθέσεων Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;

ΕΜΣΤ: 6 φεμινιστικές εκθέσεις ονειρεύονται έναν διαφορετικό κόσμο-1
Έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Λόλα Φλας, η δουλειά της οποίας εστιάζεται σε κοινωνικά, ΛΟΑΤΚΙΑ+ και φεμινιστικά ζητήματα.

Κατά τα άλλα, το έργο της Ισραηλινής Γιαέλ Μπαρτάνα που έδωσε τον τίτλο στον κύκλο έχει ήδη τοποθετηθεί στην πρόσοψη του ΕΜΣΤ και από τις 8 του μήνα στο μεσοπάτωμά του θα παρουσιάζεται η βιντεο-ηχητική εγκατάστασή της Δύο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα (από όπου το καρέ της κεντρικής φωτογραφίας). Σε άλλους χώρους του μουσείου θα «απλωθούν» έργα της Κλόντια Κοντ, της Χαντάσα Έμεριχ και της Μαλβίνας Παναγιωτίδη.

INFO – Τα εγκαίνια του δεύτερου μέρους του κύκλου εκθέσεων Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο; θα γίνουν στις 08/03. Περισσότερες πληροφορίες στο emst.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT