Ένας αστακός για το καλοκαίρι

Ένας αστακός για το καλοκαίρι

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν δεν τα έχετε δει ακόμη σε κάποια απόμερη ή πολυσύχναστη παραλία, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ας πούμε ότι είναι απλώς θέμα χρόνου. Τα φουσκωτά (ροζ, ροζ-χρυσό, μαύρα) φλαμίνγκο και οι άσπροι μονόκεροι που αναμένεται να κατακλύσουν φέτος τις εγχώριες ακτές είναι ένα από εκείνα τα διεθνή «φαινόμενα» που αναδεικνύουν τη συχνά πρόσκαιρη επιρροή της παγκοσμιοποίησης και των τάσεων που την ακολουθούν και την υποστηρίζουν.

Τα μοτίβα των φετινών «πρέπει-να-αποκτήσω» αξεσουάρ θαλάσσης είναι σίγουρα παιχνιδιάρικα και τουλάχιστον απροσδόκητα – σκεφτείτε ένα κομμάτι πίτσα, αυγά τηγανητά και μπέικον, «δαγκωμένα» ντόνατ αλλά και μια μερίδα ποπκόρν. Υπάρχουν και πιο «λάιτ» εκδοχές, ένας ανανάς, μία φέτα καρπούζι, αλλά και θαλασσινά «είδη» όπως ο αστακός. Διατίθενται ως μονοθέσια, διθέσια, αλλά και τριθέσια στρώματα, στρώματα-πολυθρόνες, αλλά και  ως καναπέδες και δίσκοι για αναψυκτικά – πάντα σε μορφή που «φουσκώνει».

Και θα είναι βέβαια οι απόλυτοι «σύντροφοι» σε χιλιάδες χαλαρές, αλλά και κάπως πιο σκηνοθετημένες «στιγμές» που θα «ανέβουν» σε διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βασικό παίκτη, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Instagram. Από εκεί ξεκίνησε άλλωστε πριν από δύο καλοκαίρια η συγκεκριμένη «τρέλα» των ντιζάιν φουσκωτών αντικειμένων, με πρωταγωνιστές την Αμερικανίδα τραγουδοποιό-ηθοποιό Τέιλορ Σουίφτ, τον –σήμερα πρώην της– Σκωτσέζο μουσικό και μουσικό παραγωγό Κάλβιν Χάρις και έναν άσπρο κύκνο.              

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή