Ο μύθος μιας μηχανής

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές φορές το πρώτο σημάδι δεν είναι κάτι που βλέπεις, αλλά αυτό που ακούς. Ο χαρακτηριστικός ήχος μιας Harley-Davidson σηματοδοτεί την επιβλητική μηχανική και ντιζάιν εμφάνιση που ακολουθεί. Ο κόσμος της Harley ξεδιπλώνεται σαν μια «ταινία δρόμου» στο «The Harley-Davidson Book» του γερμανικού οίκου teNeues. Στις σελίδες της νέας έκδοσης, κινητήρες-θρύλοι όπως ο αερόψυκτος V2 των 45 μοιρών, αλλά και η αίσθηση της ελευθερίας πάνω στη δερμάτινη σέλα. Την τρίγλωσση έκδοση -αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά- σχεδίασε ο Μίχαελ Κόκριτζ, αρχισυντάκτης της αβάντ-γκαρντ έκδοσης τεσσάρων τροχών ramp. Τα κείμενα υπογράφει ο Dirk Mangartz και το φωτογραφικό υλικό οι Sven Wedemeyer και Philipp Wente.  

Η διαδρομή της Harley-Davidson ξεκινάει το 1903 στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, διασχίζει αμερικανικές πολιτείες με τα τσόπερ «Κάπτεν Αμέρικα» και «Μπίλυ», τις «συντρόφους» του Πήτερ Φόντα και του Ντένις Χόπερ στην ταινία του δεύτερου, «Ξέγνοιαστος Καβαλάρης» το 1969, και απλώνεται παγκοσμίως μέσα από τις λέσχες φίλων. 

Το βιβλίο φιλοξενεί οχήματα όπως το Servi-Car, το οποίο σχεδιάστηκε από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης των δεκαετιών 1920 και 1930 και χρησιμοποιήθηκε ως όχημα εργασίας για μικρές επιχειρήσεις, αλλά και πολλά εξατομικευμένα μοντέλα του αμερικανικού δίτροχου θρύλου.

Ο μύθος μιας μηχανής-1
Για περισσότερες πληροφορίες, www.teneues.com
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT