Διασημότητες δεύτερης γενιάς

Διασημότητες δεύτερης γενιάς

5' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι γενναιόδωρες «γωνίες» στα πρόσωπά τους μπορεί να προδίδουν ένα celebrity γενεαλογικό δέντρο, ενώ, ακόμα κι αν η ομοιότητα δεν είναι πάντα εντυπωσιακή, ο γονιδιακός «αέρας» περνάει μέσα από το βλέμμα ή μια επαγγελματική επιλογή. Μια καινούργια γενιά γόνων σταρ βρίσκει σήμερα τη θέση της στην ευρύτερη αρένα της σόουμπιζ, δημιουργώντας τη δική της προσωπική σχέση με τη δημοσιότητα. Στο βασίλειο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου ιδιωτικός και δημόσιος βίος ενώνονται στην ψηφιακή πραγματικότητα πρωταγωνιστών και παρατηρητών, η φυλή των προνομιούχων αυτών millennials βρίσκει την πόρτα ανοιχτή. Πίσω από αυτήν περιμένει και η αστείρευτη κουτσομπολίστικη φύση των ΜΜΕ, που βασίζεται στους παραδοσιακούς κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.  Κάποιοι μεγάλωσαν πιο «προστατευμένοι», ενώ άλλοι συνήθισαν από νωρίς την οικειοθελή ή «παπαρατσική» προβολή των οικογενειακών τους στιγμών σε γυαλιστερές σελίδες. Στο μεταξύ, ο χώρος της μόδας αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλόξενος για τις ανερχόμενες νεαρές διασημότητες, προσφέροντας παραγωγικό έδαφος για εμπειρίες και ενηλικίωση, πριν περάσουν στο επόμενο κεφάλαιο της πορείας τους, που συχνά είναι η μουσική και η ηθοποιία. Αφοσιωμένοι στο σημερινό αντικείμενό τους ή περιστασιακοί «επισκέπτες» μέχρι νεωτέρας, οι όμορφοι νέοι μοιάζουν να απολαμβάνουν τον ρόλο τους σε μια κοινωνία όπου τα παραδοσιακά «πρέπει» έχουν παραδώσει τη θέση τους στο «YOLO» – ακρωνύμιο του «you only live once» (ζεις μονάχα μία φορά). Λιγότερο «επαναστάτες» και περισσότερο φίλοι με τους αναγνωρίσιμους γονείς τους, τους οποίους συναγωνίζονται πολλές φορές σε «φρεσκάδα». Ανασφαλείς ή σίγουροι για τον εαυτό τους, οι νέοι celebrities μετρούν ήδη 15 λεπτά δημοσιότητας και συνεχίζουν.   

Αλέν-Φαμπιέν Ντελόν

Πενήντα χρόνια από την εμφάνιση του Αλέν Ντελόν σε διαφήμιση του κλασικού πλέον ανδρικού αρώματος «Eau Sauvage» του Dior, ο μικρότερος γιος του, Αλέν-Φαμπιέν, είναι ένα από τα πρόσωπα της ανδρικής καμπάνιας του ίδιου οίκου-ορόσημου. Η μητέρα του, πρώην μοντέλο και νυν δημοσιογράφος, είναι η ολλανδικής καταγωγής Ροζαλί Βαν Μπρέμεν. Ο παλαίμαχος Γάλλος σταρ ήταν 59 ετών όταν γεννήθηκε ο Αλέν-Φαμπιέν, ο οποίος σήμερα είναι 23 ετών. «Βλεπόμαστε στα γενέθλια, τα Χριστούγεννα, αλλά δεν υπάρχει ουσιαστική σχέση, αλλά ούτε κακή σχέση, δεν υπάρχει τίποτα», έλεγε πρόσφατα σε αυστριακή εφημερίδα ο βενιαμίν της δυναστείας Ντελόν, μιλώντας για τον πατέρα του. «Όταν είσαι 80 ετών και κάποιος που σου μοιάζει κάνει την ίδια δουλειά μ’ εσένα… πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί αισθήματα ζήλιας». Λίγο αργότερα, όμως, ο Αλέν-Φαμπιέν, που έχει ξεκινήσει και την καριέρα του ως ηθοποιός, δήλωσε σε γαλλικό σόουμπιζ περιοδικό ότι οι δηλώσεις του είχαν διαστρεβλωθεί. 

Διασημότητες δεύτερης γενιάς-1Η Κάια Γκέρμπερ, κόρη της Σίντι Κρόφορντ, στην πασαρέλα του οίκου Versace στο Μιλάνο τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

 

Κάια Γκέρμπερ

Φοβάται τις αράχνες αλλά όχι τα φωτογραφικά φλας που βομβαρδίζουν κάθε εμφάνισή της στην πασαρέλα. Η Κάια Γκέρμπερ, ετών 16, κόρη της «τοπ» Σίντι Κρόφορντ και του επιχειρηματία Ράντι Γκέρμπερ, έχει ήδη μοιραστεί το εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue με τη μητέρα της. Μαθήτρια ακόμη σε δημόσιο λύκειο στο Μάλιμπου της Καλιφόρνια, ποζάρει με τον αδελφό της Πρίσλεϊ στη διαφημιστική καμπάνια του Calvin Klein Jeans και παίρνει μέρος σε επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel υπό τις οδηγίες και το βλέμμα του Καρλ Λάγκερφελντ στο Grand Palais στο Παρίσι. «Είμαι ντροπαλή, αν και οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν», δήλωνε πρόσφατα στην κάμερα που την ακολουθούσε στην πρώτη της επίσημη συμμετοχή στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Στο μεταξύ, οι 2,8 εκατ. «φίλοι» της Κάια στο Instagram απολαμβάνουν στιγμιότυπα από την επαγγελματική της πορεία αλλά και κάποιες στιγμές «ανεμελιάς». Και ο αριθμός τους όλο και αυξάνεται, όπως και τα «ατομικά» πλέον εξώφυλλα.   

Διασημότητες δεύτερης γενιάς-2

Γκάμπριελ-Κέιν Λιούις

Όταν ήταν 13 ετών, ο πατέρας του οδηγούσε τέσσερις ώρες την ημέρα από το απομονωμένο ιρλανδέζικο χωριό στο οποίο ζούσαν για να τον πηγαίνει στο κοντινότερο σχολείο. Σήμερα πατέρας και γιος «συναγωνίζονται» ο ένας τον άλλο σε τατουάζ. Ο Γκάμπριελ-Κέιν Λιούις, γιος του ηθοποιού Ντάνιελ Ντέι Λιούις και της Γαλλίδας ηθοποιού Ισαμπέλ Ατζανί, είναι πλέον 22 ετών και κάνει τα πρώτα του βήματα στη μουσική, και ειδικότερα στον χώρο της ακουστικής σόουλ. Μεγάλωσε στο Παρίσι και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη, όπου, όπως λέει ο ίδιος, δουλεύει ως μοντέλο σε διαφημιστικές καμπάνιες για να «πληρώνει λογαριασμούς» και να είναι σε θέση να συνεχίσει την καριέρα του ως τραγουδιστής. Έχει παραδεχτεί ότι στη διάρκεια της εφηβείας ζούσε αρκετά κάτω από τη σκιά των γονιών του, πριν βρει τη δική του διαδρομή. Άλλωστε, ένα από τα πιστεύω του, «errare humanum est» (το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο), τον ακολουθεί παντού, καθώς το έχει «χτυπήσει» σε τατουάζ πάνω από την καρδιά. 

Διασημότητες δεύτερης γενιάς-3

Λίλι-Ρόουζ Ντεπ 

Η 18χρονη Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, κόρη του ηθοποιού Τζόνι Ντεπ και της Γαλλίδας τραγουδίστριας-ηθοποιού Βανέσα Παραντί, είναι «μούσα» του οίκου Chanel και του No 5 L’EAU και μετράει σήμερα 3,3 εκατ. ακολούθους στο Instagram. «Μεγάλωσα στο τσίρκο των ΜΜΕ. Οι γονείς μου ήταν πολύ ήρεμοι σε σχέση με τους φωτογράφους, τους φαν και όλο αυτό. Αλλά κατάλαβα αμέσως ότι δεν είχα κάνει κάτι για να αξίζω όλη αυτή την προσοχή», σημειώνει η ίδια. Η νεαρή Ντεπ έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, ενώ πρόσφατα ήταν υποψήφια για βραβείο Σεζάρ για τον ρόλο της ως Ισιδώρα Ντάνκαν στην ταινία «La Danseuse». «Πολλοί νομίζουν ότι παίζω λόγω του πατέρα μου», έλεγε πρόσφατα μιλώντας στο CR Fashion Book. «Ότι δεν χρειάστηκε να δουλέψω το ίδιο σκληρά για να φανώ ή να με αναγνωρίσουν στη βιομηχανία και γι’ αυτό θέλω να δουλέψω διπλά, για να αποδείξω σε όλους ότι δεν το κάνω γιατί είναι εύκολο». 

Διασημότητες δεύτερης γενιάς-4

Λένον Γκάλαχερ

Ο 18χρονος Λένον Γκάλαχερ είναι ερωτευμένος και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το μοιράζεται με ολόκληρο τον πλανήτη μέσω Instagram, όπως τόσοι άλλοι νέοι της ηλικίας του. Από τον πατέρα του, Λίαμ Γκάλαχερ, τραγουδιστή των (πρώην) Oasis, ο Λένον κληρονόμησε τα πυκνά φρύδια αλλά και το όνομα του ειδώλου του, Τζον Λένον. Η μητέρα του, που ξεκίνησε ως τραγουδίστρια, είναι η Βρετανίδα ηθοποιός και «it girl» του ’80 Πάτσι Κένσιτ. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ενός έτους. Σήμερα φοιτά στο Guildhall School of Music & Drama στο Λονδίνο, ένα από τα σημαντικότερα ωδεία και δραματικές σχολές παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Λένον επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας του στην ηθοποιία. Στο μεταξύ, το όνομά του φιγουράρει στο ρόστερ του πρακτορείου μοντέλων Models 1 στη βρετανική πρωτεύουσα. Έχει «περπατήσει» σε ντεφιλέ του οίκου MSGM στο Μιλάνο και έχει ποζάρει σε editorial μόδας, συνδυάζοντας τις ροκ ρίζες του με τάσεις όπως το νέο ρετρό. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή