ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Για το σπίτι, με μεράκι και οικολογικό μαλλί

gia-to-spiti-me-meraki-kai-oikologiko-malli

Το οικολογικό μαλλί προβάτου τρίβεται δυνατά στο χέρι με νερό και πράσινο σαπούνι μέχρι να μετατραπεί σε τσόχα που αντέχει. Ύστερα, το υλικό μπαίνει σε καλούπι για να πάρει την τελική του μορφή ως άνετη, μίνιμαλ παντόφλα με διεθνές όνομα και ελληνική παραγωγή. 

Υποδήματα οικιακής χρήσης για μεγάλους και μικρούς, τα wooppers ξεκίνησαν ως οικοτεχνία το 2014 από τη δημιουργό τους Χρύσα Αδρακτά. Έχουν μεγάλη χρωματική γκάμα και τρεις επιλογές για τη βάση τους – με λαστιχένια ή σουέντ δερμάτινη σόλα ή άνευ σόλας. Τα υποαλλεργικά, χωρίς γαζιά και με αντιβακτηριδιακή δράση wooppers ταξιδεύουν σήμερα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Νότια Κορέα. 

gia-to-spiti-me-meraki-kai-oikologiko-malli0

«Η επιτυχία των wooppers είναι το αποτέλεσμα όλης της ενέργειας που μπαίνει στην κατασκευή τους και που τελικά εκτιμάται από τους πελάτες μας», λέει η Χρύσα Αδρακτά στο «Κ». «Είναι ένα φυσικό και τίμιο προϊόν, το οποίο φτιάχνουμε ένα προς ένα στο χέρι, πάντα με ενθουσιασμό και πολύ μεράκι». Τις ιδιότητες των wooppers απολαμβάνουν σήμερα γάτες και μικρά κατοικίδια, καθώς η βασική συλλογή συμπληρώνεται από μια κολεξιόν με σπιτάκια (για γάτες) και κρεβατάκια (κατοικίδια) από μαλλί που δεν ξεβάφει.