Στις αρχές του φθινοπώρου

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαίνει ο Οκτώβρης και το φθινόπωρο κάνει αισθητή την παρουσία του, κυρίως με το φως που αρχίζει να μοιάζει χειμωνιάτικο. Ας δρασκελίσουμε το κατώφλι του με αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που είναι πια δυσεύρετη, αλλά την οποία εμείς επιμένουμε πως ο πολυδιάστατος χώρος του κρασιού μπορεί να μας χαρίσει. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, το φθινόπωρο οινικά. 

14/10: Ραντεβού στο Cellier Wine Fair

Το μεγάλο «πανηγύρι» του κρασιού που έχει γίνει πια θεσμός. Τα Cellier γιορτάζουν φέτος 80 χρόνια επιτυχημένης και δημιουργικής πορείας στην αγορά του κρασιού και των αποσταγμάτων και μας προσκαλούν να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία του Fine Drinking στο 13ο Cellier Wine Fair. Σπάνιες φιάλες, επιλεγμένα αποστάγματα, πρωτότυπα cocktails, vegan και βιοδυναμικής καλλιέργειας κρασιά, προϊόντα delicatessen και πολλά ακόμα, που θα διατίθενται σε προνομιακές τιμές. Συνοδεία μουσικής, η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα πρωτότυπα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Το ραντεβού είναι στις 14 Οκτωβρίου από τις 11.00 έως τις 20.00 στο Hilton Athens, στην αίθουσα «Τερψιχόρη». Εξασφαλίστε άμεσα το εισιτήριό σας, ηλεκτρονικά στο www.cellier.gr ή από τα ταμεία της έκθεσης.

19-21/10: Φωτογραφίζοντας στο Κατώγι

Φύγαμε για Μέτσοβο, για να αποδείξουμε μία ακόμα φορά ότι το κρασί είναι τέχνη! Με την καθοδήγηση του βραβευμένου φωτογράφου Φάνη Μούρτου, οι λάτρεις της φωτογραφίας και του ποιοτικού κρασιού θα βιώσουν μια μοναδική οινική εμπειρία τριών ημερών μαζί με ένα workshop φωτογραφίας. Φιλοξενία στο μοναδικό ξενοδοχείο Κατώγι Αβέρωφ, γνωριμία με τους αμπελώνες του Γινιέτς. Γευσιγνωσία κρασιών με την καθοδήγηση ειδικών και δύο ειδικά σχεδιασμένα δείπνα που αναδεικνύουν την τοπική γαστρονομία σε συνδυασμό με τις ποικιλίες κρασιών που τα συνοδεύουν άριστα. Θα καταγράψουμε φωτογραφικά τον αμπελώνα Γινιέτς, εξερευνώντας νέους τρόπους λήψης και αισθητική. Θα απολαύσουμε μια αξέχαστη ημέρα στους πιο ορεινούς αμπελώνες της Ελλάδας, σε υψόμετρο από 950 έως 1.050 μ. στις απόκρημνες πλαγιές της Πίνδου. Θα επικεντρώσουμε φωτογραφικά τις αισθήσεις μας στην καταγραφή του μοναδικής αισθητικής κελαριού του οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Θα έχουμε αποκλειστική πρόσβαση σε ιδιωτικούς και περιορισμένης πρόσβασης χώρους. 

Μη φανταστείτε κάτι πολύ ελιτίστικο ή δύσκολο. Αφορά κάθε λάτρη της τέχνης της φωτογραφίας, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης του, που επιθυμεί να βελτιώσει την τεχνική του, αλλά και όποιον αγαπά το καλό κρασί και θέλει να περιηγηθεί στον κόσμο του και να τον απολαύσει.  Περισσότερες πληροφορίες στο fanismourtos.gr/workshops και στο τηλ. 6936-816466.                      ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή