Μένουμε μέσα, αλλά όχι άπραγοι

Μένουμε μέσα, αλλά όχι άπραγοι

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από αυτό το τεύχος αρχίζουμε να δημοσιεύουμε σταδιακά τα κείμενα που μας στέλνετε για τους προορισμούς που ονειρεύεστε να επισκεφθείτε όταν η κρίση της πανδημίας θα έχει περάσει. Η ανταπόκριση στην ανοιχτή πρόσκληση που απευθύναμε την περασμένη Κυριακή, με σκοπό αυτή τη δύσκολη περίοδο της απομόνωσης να έρθουμε πιο κοντά με εσάς, τους αναγνώστες μας, ήταν μεγάλη. Πρόθεσή μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερα κείμενα να αξιοποιηθούν τόσο στο περιοδικό όσο και στο site μας.

Εξαιρετικά ελπιδοφόρο είναι επίσης το γεγονός ότι οι περισσότεροι ανυπομονείτε να «επανασυνδεθείτε» με την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο τουρισμός και τα εκατομμύρια των εργαζομένων που εξαρτώνται, άμεσα ή έμμεσα, από αυτόν θα χρειαστούν όλους μας. Και εμείς, ως «Ταξίδια», θα προσπαθούμε να βάζουμε ένα λιθαράκι στην προσπάθεια του ΕΟΤ, με την πλατφόρμα GreeceFromHome, και της Marketing Greece, με την ανανεωμένη της ιστοσελίδα discovergreece.com, ώστε ο προορισμός Ελλάδα να ξαναλάμψει στον παγκόσμιο χάρτη.

Προορισμός χωρίς κοινωνικό ιστό και παραγωγικό δυναμικό, βεβαίως, είναι σκέτο σκηνικό – και σίγουρα όχι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Επί του πιεστηρίου φτάνει στο μέιλ ένα δελτίο Τύπου από τη βραβευμένη μη κερδοσκοπική κίνηση Wise Greece, που προωθεί εξαιρετικά προϊόντα μικρών παραγωγών σε 200 καταστήματα στην Ελλάδα και σε οκτώ χώρες στο εξωτερικό και μετατρέπει το δικό της κέρδος από την πώλησή τους σε τρόφιμα για συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία και δομές φιλοξενίας παιδιών ή ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη.

Το νέο της «ανοικτό κάλεσμα αλληλεγγύης» απευθύνεται στους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών όλης της χώρας, προκειμένου να μπουν με συνοπτικές διαδικασίες στο δίκτυό της και να μείνουν όρθιοι τους δύσκολους μήνες που έρχονται. Ταυτόχρονα, δημιουργεί υπηρεσία delivery τροφίμων πρώτης ανάγκης, τα οποία παραδίδονται δωρεάν σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται ή αποφεύγουν να μετακινηθούν εκτός σπιτιού για προμήθειες. Επισκεφθείτε το wisegreece.com για περισσότερες πληροφορίες και στηρίξτε μια πρωτοβουλία που μπορεί να φέρει τις επόμενες, καλύτερες μέρες πιο κοντά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή