Ταξίδι με άλλα μέσα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aν ένα πράγμα μάς υπενθυμίζει η πανδημία, με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, είναι το πόσο ζωτική είναι η ανάγκη μας να μετακινούμαστε, είτε ανακαλύπτοντας νέους τόπους είτε επιστρέφοντας στην ασφάλεια γνώριμων προορισμών. Το «κενό» που έχει δημιουργηθεί λόγω συνθηκών ο καθένας το καλύπτει με τον δικό του τρόπο: χαζεύει φωτογραφίες από το αρχείο του, ανατρέχει σε αγαπημένες αναμνήσεις από τις περιηγήσεις του στην Ελλάδα και στον κόσμο, παρακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα λογαριασμούς με ταξιδιωτικό περιεχόμενο. 

Να σχεδιάσουμε ταξίδια δεν μπορούμε σε αυτή τη φάση, μπορούμε όμως να τα ονειρευτούμε. Μας βοηθούν ένα σωρό εφαρμογές, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, εκδόσεις, podcasts, που είτε δημιουργήθηκαν εν μέσω πανδημίας είτε έχουν γνωρίσει απρόσμενη επιτυχία κατά τη διάρκειά της, καθώς υπηρετούν έναν θεμελιώδη σκοπό: μας επιτρέπουν να ταξιδέψουμε, χωρίς όρια, νοερά από το σαλόνι του σπιτιού μας και κατ’ επέκταση να εμπνευστούμε, να συγκινηθούμε, να γίνουμε ίσως και λίγο πιο σοφοί. Πριν από την καραντίνα, ένας διαδραστικός χάρτης με ήχους δασών από όλο τον κόσμο, όπως ο Sounds of the Forest που φιλοξενούμε σε αυτό το τεύχος, πιθανόν να προσείλκυε το ενδιαφέρον ενός πολύ περιορισμένου κύκλου ανθρώπων. Πλέον, αφορά ένα σαφώς ευρύτερο κοινό, για διαφορετικούς λόγους φυσικά.
 
Όσο και να παίρνουμε αναγκαστικά απόσταση από τα πράγματα και τις επιθυμίες μας αυτή την εποχή, υπάρχουν κάποιες σταθερές που δεν θα αλλάξουν ποτέ. Η ανάγκη για ταξίδια παραμένει μία από αυτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή