Βραβευμένες εικόνες από τις θάλασσες του κόσμου

Βραβευμένες εικόνες από τις θάλασσες του κόσμου

Στιγμιότυπα που ξεχώρισαν σε διεθνείς φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

H συμπεριφορά της αγέλης απέναντι στον θηρευτή απαθανατίζεται εντυπωσιακά από τη φωτογράφο υποβρύχιας ζωής Stephanie Doniger στον βυθό του κοραλλιογενους νησιού Ροατάν της Καραϊβικής, αγαπημένο της καταδυτικό προορισμό: η άφιξη του μπαρακούντα δημιουργεί μια «χοάνη» στο κοπάδι των μικρόψαρων, που ελίσσεται μεν σε αμυντικούς σχηματισμούς αλλά δεν διασκορπίζεται. H υποβρύχια φωτογραφία απέσπασε εύφημο μνεία 
στην κατηγορία Compact Behavior του διαγωνισμού Ocean Art Underwater Photo Competition.     

ΚΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΠΕΦΤΩ

Βραβευμένες εικόνες από τις θάλασσες του κόσμου-1
© HERSLEY-VEN CASERO, PHILIPPINES, SHORTLIST, OPEN, MOTION, 2021 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS

Είσαι πιτσιρικάς, κάνει ζέστη, η θάλασσα είναι στα πόδια σου, η παρουσία του φωτογράφου λειτουργεί προτρεπτικά για μια θεαματική φιγούρα, ε, δεν θες και πολύ να πάρεις φόρα από τον κυματοθραύστη και να πέσεις στο νερό – κι ό,τι γίνει. Αυτά συμβαίνουν στη μακρινή παραλία Μπανταγιάν των Φιλιππίνων, αλλά εννοείται όχι μόνο εκεί – παντού η απόλαυση του υγρού στοιχείου είναι ίδια. Παρεμπιπτόντως, η εναέρια «χορογραφία» που απαθανάτισε ο Hersley-Ven Casero ξεχώρισε στον διαγωνισμό Sony World Photography Awards.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή