Ανθισμένες κερασιές διά χειρός Damien Hirst

Ανθισμένες κερασιές διά χειρός Damien Hirst

Το Fondation Cartier του Παρισιού παρουσιάζει την έκθεση "Cherry Blossoms" με τους μνημειακών διαστάσεων πίνακες του Βρετανού εκκεντρικού εικαστικού. Όλοι με θέμα τις ανθισμένες κερασιές.

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Fondation Cartier του Παρισιού παρουσιάζεται η έκθεση Cherry Blossoms του Βρετανού σταρ των εικαστικών Damien Hirst. Ο καλλιτέχνης ασχολήθηκε επί τρία χρόνια με μια σειρά από πίνακες μνημειακών διαστάσεων (μονόπτυχους, δίπτυχους, τρίπτυχους, τετράπτυχους και έναν εξάπτυχο) που απεικονίζουν ανθισμένες κερασιές με χοντρά ροζ, κίτρινα και λευκά άνθη. Χωρίς να εγκαταλείπει το γνωστό προκλητικό ύφος του, αλλά υιοθετώντας μια πιο ώριμη, γλυκιά και παιχνιδιάρικη προσέγγιση, ο Hirst ειρωνεύεται την παραδοσιακή θεματική της τοπιογραφίας και ζωγραφίζει έργα που μοιάζουν με πειραγμένους μετα-ιμπρεσιονιστικούς πίνακες του 21ου αιώνα. Από τους συνολικά 107 πίνακες της σειράς, στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι τριάντα.  
Έως 2/1/2022, fondationcartier.com  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή