Ο Alexander Calder και η τέχνη της κίνησης

Ο Alexander Calder και η τέχνη της κίνησης

Στον μεγάλο δάσκαλο της φόρμας, της φαντασίας και της κινητικής τέχνης, τον Αμερικανό πρωτοπόρο γλύπτη Alexander Calder, είναι αφιερωμένη η έκθεση «Calder Now» που παρουσιάζεται στην ολλανδική πόλη.

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Alexander Calder ήταν Αμερικανός γλύπτης και πρωτοπόρος της κινητικής τέχνης, που έφερε τα πάνω κάτω στον χώρο της γλυπτικής, γιατί πρόσθεσε το στοιχείο της κίνησης σε μια τέχνη που χαρακτηρίζεται από στατικότητα. Τα διάσημα γλυπτά του ονομάστηκαν mobiles και κινούνταν μηχανικά ή μέσω του αέρα. Φημιζόταν, επίσης, για τις τεραστίων διαστάσεων γλυπτικές συνθέσεις του, που είχαν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους. Σε αυτόν τον μεγάλο δάσκαλο της φόρμας και της φαντασίας είναι αφιερωμένη η έκθεση «Calder Now», που παρουσιάζεται στο μουσείο τέχνης Kunsthal του Ρότερνταμ. Εκτός από είκοσι έργα του ίδιου του Calder, η έκθεση περιλαμβάνει και έργα δέκα σύγχρονων καλλιτεχνών (όπως ο Olafur Eliasson, ο Žilvinas Kempinas, η Monika Sosnowska κ.ά.), η σκέψη των οποίων επηρεάστηκε καταλυτικά από τον Calder. Έως 29/5, kunsthal.nl 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή