Πάσχα στις Σπέτσες, με φινέτσα και αριστοκρατική αύρα

Πάσχα στις Σπέτσες, με φινέτσα και αριστοκρατική αύρα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

‘Ενα μικρό νησί, με μεγάλη όμως ιστορία και ναυτική παράδοση, κάθε χρόνο βάζει τα καλά του και υποδέχεται τους επισκέπτες του. Τα καπετανόσπιτα δείχνουν εντυπωσιακά κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο και η αριστοκρατική αύρα είναι συνυφασμένη με το όνομα των Σπετσών. 

Μ. Παρασκευή
Αυτή τη μέρα, το ραντεβού δίνεται στην πλατεία Ποσειδωνίου, όπου συναντιούνται οι επιτάφιοι από τέσσερις εκκλησίες, του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Ιωάννη, του Αγίου Νικολάου και της Αναλήψεως.

Μ. Σάββατο
Αν επιλέξετε τη Μονή των Αγίων Πάντως, στον λόφο πάνω από τον όρμο της Αγίας Μαρίνας, θα βιώσετε μια κατανυκτική Ανάσταση, χωρίς βεγγαλικά και εκρήξεις. Στην εκκλησία της Ανάληψης, από την άλλη, αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη», οι Σπετσιώτες βάζουν φωτιά σε μια βάρκα στο προαύλιο του ναού.

Πάσχα στις Σπέτσες, με φινέτσα και αριστοκρατική αύρα-1
Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΡΙΟΣ

Κυριακή του Πάσχα
Όπως σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στην πλατεία της Κουνουπίτσας τελείται το κάψιμο του Ιούδα.

Παντός καιρού
Κάντε βόλτα από το παλιό μέχρι το νέο λιμάνι, αγναντεύοντας από τη μία τα καρνάγια και τη θάλασσα και από την άλλη τα καπετανόσπιτα και τα μαγαζιά. Αν περπατήσετε λίγο ακόμα μετά το παλιό λιμάνι, θα αντικρίσετε τον φάρο, έναν από τους πιο παλιούς της χώρας, αφού λειτουργεί από το 1837. Θαυμάστε τα ξυλόγλυπτα ταβάνια, όπλα από το 1821, πορτρέτα και σπάνια βιβλία στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, που λειτουργεί ως μουσείο (Μπουμπουλίνας 1, τηλ. 22980-72416). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή