Τοπία του Αιγαίου στο Selene της Σαντορίνης 

Τοπία του Αιγαίου στο Selene της Σαντορίνης 

Στην έκθεση «Εκφάνσεις του φωτός» 16 Έλληνες εικαστικοί αποτυπώνουν τις Κυκλάδες, το Αιγαίο, τη θάλασσα, τον αέρα και το φως στα έργα τους.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τοπίο είναι κάτι κοινό αλλά και κάτι πολύ προσωπικό. Ανήκει σε όλους και την ίδια στιγμή ανήκει μόνο σε εμάς, καθώς εστιάζουμε το βλέμμα σε κάποια στοιχεία του και απορρίπτουμε άλλα. Πάνω στη θεματική των πολλαπλών τοπίων στηρίζεται και η έκθεση «Εκφάνσεις του φωτός», στην οποία 16 Έλληνες καλλιτέχνες καταθέτουν τη δική τους οπτική σχετικά με το τι είναι Κυκλάδες, Αιγαίο Πέλαγος, θάλασσα, αέρας και φως. Το γεγονός ότι οι Κυκλάδες είναι τόσο γνώριμες και οικείες λειτουργεί ως έναυσμα ενός παιχνιδιού ανάμεσα σε εμάς και τους καλλιτέχνες. Πόσο δικές μας είναι οι δικές τους Κυκλάδες, τι βλέπουν εκείνοι που ενδεχομένως προσπερνάμε εμείς και το αντίστροφο. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ζωής Χατζηγιαννάκη και συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Βασιλικός, Γερασίμου, Γιατρομανωλάκης, Δημητριάδη, Καλαφάτης, Κοκκινιάς, Μάρκου, Μαυροπούλου, Μπαλταγιάννης, Ορφανίδου, Στάβερης, Τσουμπλέκας, Φυσάκης, Χαλιόρη, Χατζηασλάνης, Χατζηγιαννάκη. Από 23/9 έως 22/10, εστιατόριο Selene, Σαντορίνη. selene.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή